Sdruženář Churavý je v Lillehammeru 18. Vyhrál Edelmann

ČTK ČTK, Red Spo
6. 12. 2009 13:31
Tomáš Slavík pak skončil dvacátý
Pavel Churavý
Pavel Churavý | Foto: Ondřej Besperát

Lillehammer - Nejlepší český sdruženář Pavel Churavý obsadil v dnešním závodu Světového poháru v Lillehammeru 18. pozici, Tomáš Slavík byl dvě místa za ním. Pro první triumf v kariéře si dojel Němec Tino Edelmann.

Desátý muž SP minulé sezony Churavý si v desetikilometrovém běhu mírně pohoršil oproti skokanské části, po níž mu patřila 17. příčka. Sedmnáctý byl i celkově v sobotním prvním závodu v Lillehammeru, jenž nahradil původně plánovaný Trondheim.

Čtěte také: Sdruženář Churavý vybojoval sedmé místo. Češi uspěli

Z kvarteta Čechů se nejvíce dařilo na můstku Slavíkovi, který však 12. příčku neudržel a obsadil 20. pozici.

Na body dosáhl ještě 28. Miroslav Dvořák, jenž se na běžkách propracoval z konce čtvrté desítky. Naprázdno vyšel i ve čtvrtém závodu sezony 55. Aleš Vodseďálek.

Čtyřiadvacetiletý vicemistr světa z Liberce Edelmann dosáhl na první individuální vítězství v SP po osmém místě ve skoku.

Do cíle doběhl 2,2 sekundy před obhájcem celkového triumfu v seriálu Anssi Koivurantou z Finska, jenž o desetinu sekundy porazil lídra SP Jasona Lamyho Chappuise z Francie.

Další díl Světového poháru měl hostit Harrachov, který však trápí nedostatek sněhu, takže příští víkend se v Krkonoších závodit nebude.

Čeští organizátoři nicméně dostali od lyžařské federace FIS v případě zlepšených podmínek pro lyžování šanci uspořádat alespoň jeden závod v mírně posunutém termínu 15. nebo 16. prosince.

 

Právě se děje

Další zprávy