Astana stále nemá licenci. A Contador už chystá odchod

Sport Sport, Red Spo
23. 10. 2009 18:30
Podle regulí UCI by měl být Contador volným jezdcem
Alberto Contador
Alberto Contador | Foto: Sport

Londýn - Odchod letošního vítěze cyklistické Tour de France Alberta Contadora ze stáje Astana je na spadnutí.

Kazažský tým stále nemá jistotu, že mu bude udělena licence pro příští ročník a podle regulí Mezinárodní cyklistické unie (UCI) by již tak mohl být španělský jezdec v tuto chvíli uvolněn. 

A to i navzdory tomu, že má s týmem ještě na jeden rok platnou smlouvu.

Čtěte také: O Contadora je zájem. Lanaří ho i britský Team Sky

"Jezdec může ukončit stávající kontrakt bez důvodu i jakýchkoliv, jestliže tým nebude moci do 20. řijna stávajícího roku disponovat dokumenty, které mu zajišťovaly status profesionální stáje," cituje deník Guardian regule UCI.

Opustit Astanu, to je něco, co by si Contador v současné situaci velmi přál.

Šestadvacetiletý závodník totiž nemá s vedením stáje zrovna nejlepší vztahy, neboť ho po odchodu Lance Armstronga a dalších jezdců obvinil, že pod jejich vedením ztrácí tým na konkurenceschopnosti..

O jeho nespokojenosti v Astaně se již proto velmi dobře ví, a o Contadora projevily zájem už týmy jako Quick Step, Garmin-Slipstream nebo Team Sky.

Poslední jmenovaná Team Sky však má stejné problémy jako Astana. I ona totiž patří do společnosti dalších stájí jako Saxo Bank, Eusklatel, či Caisse d'Epargne, které stále nejsou na seznamu týmů, s nimiž se počítá pro udělení licence. Ty by měly být přidělovány do 20. listopadu 2009.

 

Právě se děje

Další zprávy