Novým trenérem basketbalistek se stal Lubor Blažek

Red Spo, ČTK
21. 10. 2009 9:52
Blažek povede tým na MS
Lotyšské basketbalistky Zane Tamaneová a Anete Jekabsone-Zogotaová v souboji s Janou Veselou na ME v basketbalu.
Lotyšské basketbalistky Zane Tamaneová a Anete Jekabsone-Zogotaová v souboji s Janou Veselou na ME v basketbalu. | Foto: Václav Rojík

Brno - Novým trenérem českých basketbalistek se stal Lubor Blažek, který povede tým příští rok na mistrovství světa v České republice.

Kouč ligového mistra USK Praha nahradil u národního družstva Milana Veverku, jenž byl odvolán po neúspěchu na letošním evropském šampionátu, kde skončila reprezentace na desátém místě.

O novém trenérovi se rozhodlo už v pondělí, vedení České basketbalové federace ale výsledek volby odtajnilo až na dnešní tiskové konferenci v Brně. Dalšími kandidáty byli Jiří Bárta ze Sparty a Slovenka Marcela Krämerová, bývalá trenérka Strakonic. Do výběru se přihlásilo čtrnáct zájemců, z toho dvanáct trenérů bylo ze zahraničí.

"Volba jinak dopadnout ani nemohla. Blažek v závěrečném výběru zůstal jasnou jedničkou," řekl bývalý reprezentační trenér Jan Bobrovský, kterému dělal Blažek v minulosti asistenta.

Tato dvojice stála u největších úspěchů českých basketbalistek. Pod jejich vedením národní tým vybojoval titul mistryň Evropy 2005 v Turecku, druhé místo na evropském šampionátu 2003 v Řecku, páté místo na olympijských hrách 2004 v Aténách a sedmé místo na mistrovství světa 2006 v Brazílii.

 

Právě se děje

Další zprávy