Volejbalistky skončily na ME po další prohře až desáté

ČTK, Red Spo
1. 10. 2009 22:06
Česko - Turecko 0:3

Katovice - České volejbalistky se rozloučily s mistrovstvím Evropy hladkou porážkou 0:3 s Tureckem, kterému podlehly po setech 16:25, 20:25 a 23:25 a obsadily konečné desáté místo.

Na turnaji si připsaly jediné vítězství ve skupině nad Ázerbájdžánem 3:2. Ve zbývajících pěti zápasech prohrály a ve čtvrtfinálové skupině neuhrály proti Německu, Itálii a dnes proti Turecku ani set. Nenaplnily tak své přání skončit do šestého místa a vyhnout se kvalifikaci na příští mistrovství Evropy.

Proti Turecku měly české hráčky k zisku setu v závěru zápasu nejblíže. Po dvou prohraných sadách je nezlomil v koncovce ani čtyřbodový náskok soupeřek 21:17.

Čtěte také: České volejbalistky medaili nezískají. Padly i s Itálií

 Zpřesnily podání, vyšlo jim i důraznější podání a také třikrát zablokovaly útok soupeřek. Vyrovnaly na 23:23, v koncovce se ale prosadily zkušenější turecké volejbalistky.

V úvodu duelu české hráčky dlouho tápaly. Jejich výkon doprovázela nervozita a časté chyby, po nichž darovaly soupeřkám často laciné body. Turecké hráčky uplatňovaly na síti svou výškovou převahu, měly přesnější bloky a také vynikaly větší rychlostí při kombinačních akcích.

V matném výkonu pokračovaly české hráčky až do poloviny druhé sady, kdy prohrávaly vysoko 9:15. Trenérka Táňa Krempaská pak několika střídáními oživila hru. Po zlepšení servisu se podařilo českým hráčkám šňůrou 7:1 nečekaně srovnat krok.

Turecké hráčky ztratily suverenitu, přesto koncovku setu zvládly. Třetí díl nabídl vyrovnanou partii, v níž ale bojovně hrající české hráčky doplatily na chyby v prostřední části setu.

 

Právě se děje

Další zprávy