Kreuziger pátý v časovce na Vueltě.Práskl jsem to, říká

Red Spo, ČTK
19. 9. 2009 20:35
Kreuziger zajel druhý nejlepší vásledek
Roman Kreuziger
Roman Kreuziger | Foto: Reuters

Toledo - Český cyklista Roman Kreuziger z Liquigasu skončil v dnešní časovce na Vueltě pátý a po stříbrné příčce ze čtvrteční etapy si připsal v tomto závodě druhý nejlepší výsledek.

Na úseku dlouhém 27 kilometrů ztratil v Toledu na nejrychlejšího Brita Davida Millara půl minuty.

"Ráno jsem si radši pospal a rozjížděl se jen na ergometru. Říkal jsem si, že zkusím nakopnout prvních deset kiláků a dál uvidím, ale s každým kilometrem jsem se cítil líp. Tak jsem si to trošku prásknul. Ale byl to dobrý test výkonnosti vzhledem k mistrovství světa," napsal na svých stránkách Kreuziger, jenž na MS pojede pouze silniční závod jednotlivců.

Čtěte také: Kreuziger zazářil na Vueltě. Ve spurtu dojel druhý

K celkovému vítězství míří domácí Alejandro Valverde. Ten obsadil dnes sedmou příčku a má před nedělním závěrem náskok 55 sekund před krajanem Samuelem Sánchezem. O vedení už by neměl přijít a na posledních metrech časovky také slavil se zvednutou pěstí.

Velmi dobře se v časovce předvedl také František Raboň z týmu Columbia, jenž vyrážel na trať jako jeden z prvních a na okamžik i vedl. Nakonec obsadil se ztrátou 56 sekund 14. příčku.

O bronzovou příčku přišel Kreuzigrův týmový kolega Ivan Basso, před něhož se dostal Australan Cadel Evans. "Ale dalo se to trošku čekat. Věděli jsme, že Evans pojede časovku dobře," doplnil k výsledku lídra Liquigasu, kterému pomáhal především v kopcích.

 

Právě se děje

Další zprávy