Skifaři Synek a Knapková vybojovali na MS bronz

ČTK, Red Spo
29. 8. 2009 14:05
Knapková má už třetí medaili z MS v kariéře
Miroslava Knapková.
Miroslava Knapková. | Foto: Reuters

Poznaň - Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková vybojovali na mistrovství světa ve veslování bronzové medaile.

Knapková v dnešním finále nestačila na Bělorusku Jekatěrinu Karstenovou-Chodotovičovou a Katherinu Graingerovou z Británie, Synka překonali Mahe Drysdala z Nového Zélandu a Brit Alana Campbell.

Knapková přitom byla jednou z hlavních adeptek na zlato. V semifinále dokázala podruhé v kariéře Karstenovou-Chodotovičovou porazit, dnes ale na zkušenou veslařku, která ovládla MS již pošesté v kariéře, nestačila.

Knapková se od startu držela na třetím místě a získala tak svou třetí medaili ze světových šampionátu, doma má už dvě stříbra.

Svou medailovou sbírku rozšířil i Synek, pro něhož se závod vyvíjel podobně jako pro Knapkovou. I on byl většinu závodu třetí a získal tak na skifu již svou třetí bronzovou medaili. Stejně dopadl i letech 2005 a 2006.

Ondřej Synek.
Ondřej Synek. | Foto: Reuters

Svou dominanci na světových šampionátech potvrdil Drysdale, jenž získal již čtvrté zlato za sebou.

Těsně pod stupni vítězů na jezeře Malta skončila čtyřka bez kormidelníka ve složení Michal Horváth, Milan Bruncvík, Milan Doleček a Jan Gruber. Veslaři pražské Dukly bojovali o bronz až do samotného závěru, ale ve finiši prohráli s lodí Slovinska.

Svěřenci trenéra Petra Blechy rozjeli finále pomaleji, v polovině trati byli pátí, ale poté se posunuli na průběžně třetí místo. V dramatické koncovce jej však neudrželi. Posádka se přitom musela v Polsku obejít bez zraněného veslovoda Karla Neffeho.

Bojovný výkon ve finále předvedla i sesterská dvojice Jitka Antošová a Lenka Antošová. Český dvojskif vytvořený krátce před šampionátem závod skvěle rozjel a ještě 500 metrů před cílem se držel na druhém místě za nakonec vítěznými Polkami.

V závěru však Češky, nejmladší veslařky ve finále, neodolaly ataku soupeřek a klesly na páté místo.

 

Právě se děje

Další zprávy