Kreuziger: Nejsou to výmluvy, za krach mohou Alpy

Sport Sport, Red Spo
24. 7. 2009 9:33
Po Alpách jsem nestihl zregenerovat, říká Kreuziger
Roman Kreuziger
Roman Kreuziger | Foto: Václav Rojík

Annecy - Nečekaným zklamáním skončila pro českého cyklistu Romana Kreuzigera čtvrteční osmnáctá etapa Tour de France.

Třiadvacetiletý závodník stáje Liquigas se při ostře sledované časovce nedokázal zmobilizovat k přesvědčivému výkonu a po tom, co obsadil až třiapadesátou příčku, klesl v průběžném pořadí na dvanáctou pozici.

"Je jasné, že jsem čekal lepší výsledek, ale určitě to nebyla nejhorší časovka, jakou jsem v životě zajel," přiznal Kreuziger na svých oficiálních stránkách. Sice ztratil hodně na vytoužené umístění v nejlepší desítce, ale ještě není vše ztraceno.

Čtěte více: Contador ovládl i časovku. Kreuziger klesl na 12. místo

Například nyní desátý Le Mevel, nejlepší domácí naděje, dojel až za rodákem z Moravské Třebové.

Jak tvrdí, neprospělo mu to, že se jelo hned po náročných dnech v horách. "Nechci se nějak vymlouvat, ale prostě jsem zaplatil za ty poslední dva dny v Alpách. Vůbec jsem nestihl zregenerovat a už od začátku jsem cítil, že to bude špatné," říká.

"Po těch střevních problémech, co jsem měl, bohužel moje kondice negraduje, jak měla. Zůstává to stejné. Sice jsem bojoval, ale nohy vůbec nejely," doplnil závodník.

Etapu vyhrál průběžný lídr Alberto Contador, který si tak jen upevnil své vedení v průběžném pořadí a jeho vítězství v Tour se zdá být už pouhou formalitou.

Čtěte také: Contador? Buď podvodník, nebo neuvěřitelný cyklista

Kreuziger v cíli zaostal o více než tři minuty.

"Za normálních okolností bych na čtyřiceti kilometrech ztratil třeba minutu a půl na nejlepšího, ale nedá se nic dělat. Prostě mi to nesedlo. Bojuju dál, do konce závodu zbývají ještě tři dny," uzavřel český zástupce.

Na španělského cyklistu Astany nyní ztrácí přes čtrnáct minut, na nejlepší desítku necelou minutu a půl. Do Paříže zbývají tři etapy.

 

Právě se děje

Další zprávy