Armstrong a spol. šlapali v Alpách, Sarkozy jim fandil

Sport Sport, bab
23. 7. 2009 11:55
Nicolas Sarkozy se přijel podívat na 17. etapu Tour
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy | Foto: Reuters

Paříž - Francouzský prezident Nicolas Sarkozy dorazil ve středu odpoledne na Tour de France, aby mohl přímo v dějišti sledovat konec nejdůležitější alpské etapy mezi Bourg-Saint-Maurice a le Grand-Bornand.

Tamní státník na místo dění dorazil těsně před předposledním těžkým úsekem, kterým bylo vyjetí průsmyku de Romme.

Zatímco cyklisté šlapali do prudkého kopce, on na tuto alpskou záludnost hleděl skrz okénko auta, které sdílel s ředitelem Tour de France Christianem Prudhommem.

Čtěte více: Královskou etapu Tour ovládli Schleckové a Contador

Pro francouzského prezidenta je to již druhá návštěva Tour de France od jeho zvolení do čela vinařského státu v květnu 2007.

Sarkozy, který je označován za velkého cyklistického amatéra, byl již jednou pozván, aby se účastnil alpské etapy mezi Val-d’Isère a Briançonem. Bylo to před dvěma lety, jen několik týdnů po jeho zvolení do čela francouzského státu.

Nabídku Sarkozy dostal i v minulém ročníku Tour, ale kvůli francouzskému předsednictví Evropské unie musel s díky odmítnout.

Čtěte také: Královská etapa byla podle Kreuzigera ´pekelně těžká´

Při příležitosti rozhovoru k 14. červenci, kdy byla dobyta Bastila, se Nicolas Sarkozy moderátorovi Michelovi Druckerovi svěřil:

"Měsíc červenec bez Tour de France není měsícem červencem v tom pravém slova smyslu. Tour de France je velkou oslavou mezinárodní jednoty."

 

Právě se děje

Další zprávy