Armstrong přiznal: V týmu je napětí. Contador má ambice

Red Spo, ČTK
13. 7. 2009 12:25
Armstrong: Contador je velmi silný
Lance Armstrong a Alberto Contador.
Lance Armstrong a Alberto Contador. | Foto: Reuters

Limoges - První týden cyklistické Tour de France ani trochu nevyjasnil situaci v týmu Astana, která má stále dva lídry - Lance Armstronga a Alberta Contadora.

Oba bývalé šampiony od sebe dělí na druhém a třetím místě průběžného pořadí pouhé dvě sekundy a slavný navrátilec do pelotonu Armstrong přiznal, že nálada ve stáji je napjatá.

Papírově nejsilnější tým na Tour je podle agentury Reuters rozdělen na dvě části, "Armstrongovu" a "Contadorovu".

Sedminásobný šampion Tour Armstrong se může spoléhat především na svého dlouholetého přítele z dob stájí US Postal a Discovery Channel Johana Bruyneela, jenž je manažerem týmu. Mezi jeho nejbližší pomocníky mezi cyklisty patří krajan Levi Leimpheimer a Ukrajinec Jaroslav Popovyč.

Čtěte také:
Kreuziger: Velká škoda porážky. Tourmalet? Byl v pohodě
Devátou etapu vyhrál Fedrigo. Kreuziger drží 14. místo

Vítěz Tour 2007 Contador má oproti tomu oporu ve sportovním řediteli Alainu Gallopinovi a portugalském jezdci Sergiu Paulinhovi.

"Abych byl upřímný, v týmu je trochu napětí. Contador je silný a velmi ambiciózní," komentoval situaci Armstrong po nedělní deváté etapě.

Jeho slova podle Reuters nejlépe ilustrovalo chování obou hvězd při přesunu do Limoges, kde dnes peloton tráví první volný den. Při cestě autobusem na letiště si Armstrong s Contadorem údajně nevěnovali ani jeden pohled a v letadle je od sebe dělilo 17 řad.

"Nohy mě nesmějí zklamat ani jednou. Pokud budu mít špatný den, moji rivalové toho okamžitě využijí," řekl Španěl po nedělní závěrečné etapě v Pyrenejích.

Čtěte také: Armstrong rozbíjí tým? Kritizuje taktiku a žádá podporu

Vítěz všech tří velkých Tour Contador v páteční etapě s cílem v Andoře narušil týmovou strategii únikem v závěru a na Armstronga najel 21 sekund. Dostal se díky tomu na druhé místo dvě sekundy před Američana a jen šest sekund ho dělí od žlutého trikotu Rinalda Nocentiniho.

Po volném dnu čekají peloton relativně rovinaté etapy, stoupání první kategorie je na programu až v páteční 13. etapě na Col du Platzerwasel.

 

Právě se děje

Další zprávy