Kreuziger: Hlídal jsem to vpředu. Spurtér ale nebudu

Ivo Pospíšil, Red Spo
9. 7. 2009 8:30
Roman Kreuziger dojel v páté etapě devatenáctý
Roman Kreuziger
Roman Kreuziger | Foto: Reuters

Perpignan - Velice soustředěnou jízdu absolvoval při středeční páté etapě Tour de France český závodník Roman Kreuziger.

Ten měl stále v hlavě pondělní neúspěch, a tak se od úvodu závodu z Le Cap d´Agde do Perpignanu držel v pelotonu na špici. Nakonec z toho bylo v cíli devatenácté místo.

"Jeli jsme skoro pořád vpředu. Na těch úzkých cestách to bylo i lepší," potvrdil Kreuziger na svých oficiálních stránkách.

Čtětet také: Pátou etapu vyhrál Voeckler. Kreuziger devatenáctý

Třiadvacetiletý cyklista tak proto ani nezaregistroval, že v průběhu etapy došlo za ním k hromadnému pádu, do kterého se namotal i Nizozemec Gesink. 

"Muselo se to stát za mnou. Ono je to dáno velkým tlakem. Každý se chce ukázat, navíc v prvním týdnu závodu mají ještě všichni relativně dobré nohy a výkonnostní rozdíly nejsou až tak velké. Jsem rád, že jsme to zvládli v pohodě," říká jezdec stáje Liquigas

Etapu pak vyhrál domácí závodník Thomas Voeckler. Ten se pár kilometrů před cílem utrhl a nakonec dojel do cíle se sedmivteřinovým náskokem.

"Myslel jsem, že se to sjede, ale Columbia ten závěr trochu podcenila. Jelo se po větru a těm vpředu to celkem nahrávalo," popisoval Kreuziger.

"Rozhodně jsem tam nešel do spurtu, jen jsem byl poměrně vpředu a držel jsem se v háku. Spurtér ze mě nebude," uzavřel s úsměvem.

Další etapa je na programu ve čtvrtek, kdy jezdci absolvují 175 kilometrový přesun z Gerony do Barcelony.

 

Právě se děje

Další zprávy