Tour de France je za dveřmi. Kreuziger: Nedochází mi to

Sport Sport, Red Spo
3. 7. 2009 22:00
Cyklistický závod začíná sobotním prologem
Roman Kreuziger
Roman Kreuziger | Foto: Václav Rojík

Monte Carlo - Už jen pár hodin zbývá do oficiálního zahájení letošního šestadevadesátého ročníku nejslavnější cyklistické soutěže Tour de France.

Ta odstartuje sobotním patnáctikilometrovým prologem v Monaku.

Poslední přípravy už dolaďuje také český závodník stáje Liquigas Roman Kreuziger, který by podle svých dřívějších slov rád zaútočil na příčky v první desítce. Loni totiž skončil dvanáctý.

"Program je poměrně nabitý. Ve čtvrtek jsme všichni šli na povinné lékařské testy, pak jsme jeli asi tři hodiny na kole. Měli jsme i mítink s ředitelem závodu, kde nám říkal takové ty základní věci," popisuje poslední dny na svých stránkách Kreuziger.

Čtěte také: Místo formule Tour. Monako se těší na další slávu

Úvodní etapa je vedena uličkami Monte Carla. Start tohoto závodu je na stejném místě jako GP formule 1, končit se má v přístavu.

"Mělo by to už být zavřené a bude prostor si to ještě lépe osahat. Vyzkoušet optimální převody a třeba taky se pořádně naučit jeden technický sjezd," říká Kreuziger

On sám si zatím tíhu z blížícího se startu neuvědomuje.

"Zatím jsem naprosto v klidu, pořád mi ještě pořádně nedochází, že zítra už je start. Na pokoji bydlím s Pellizottim. Už jsme spolu párkrát bydleli, tak jsme se domluvili znovu. Je to takový klidný kluk," tvrdí český zástupce

Ten navíc ale odmítl, že by určité komplikace mohlo způsobit počasí. Ve Francii totiž aktuálně panují velmi vysoké teploty.

"Zatím je tady nádherné počasí, ukrutné vedro. Přes den hodně přes třicet, ale mně to rozhodně nevadí. Pořád lepší, než kdyby pršelo," uzavřel Kreuziger.

 

Právě se děje

Další zprávy