Vážná nehoda na Giru: Horrillo spadl do rokle

Václav Rojík, Red Spo. ČTK
16. 5. 2009 20:30
Horrillo je udržován v umělém spánku
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Bergamo - Španělský cyklista Pedro Horrillo utrpěl mnohočetné zlomeniny po pádu v dnešní osmé etapě Gira d'Italia.

Člen týmu Rabobank měl nehodu ve sjezdu a spadl zhruba 60 metrů do rokle. Lékaři ho udržují v umělém spánku, nicméně jeho život není bezprostředně v ohrožení.

Při pádu utrpěl čtyřiatřicetiletý Horrillo zlomeninu nohy, kolena, dvou obratlů a žeber, které propíchly plíce. Navíc si poranil hlavu.

"Situace je velmi vážná, ale na to, že se zřítil šedesát metrů do rokle, to je ještě relativně dobré," uvedl na oficiálním webu Rabobanku týmový lékař Geert Leinders.

Čtěte také: Cyklisté Astany chystají na Giru protest. Neberou mzdu

Horrillo spadl do strže 75 kilometrů před cílem etapy z Morbegna do Bergama. Záchranáři ho našli na dně rokle daleko od jeho kola a přepravili ho vrtulníkem do nemocnice v cílovém městě.

Zkušený Španěl spadl do zalesněné oblasti, takže muselo být pokáceno několik stromů, aby se k němu mohla helikoptéra dostat.

Podle Leinderse je největším Horrillovým problémem poranění žeber. "Hodně mu dělá potíže při dýchání. V umělém spánku Pedro zůstane ještě 24 hodin a my musíme doufat, že nenastanou žádné komplikace," uvedl lékař, jenž si oddechl, že vyšetření neodhalila u cyklisty poškození mozku.

 

Právě se děje

Další zprávy