Zklamaný Verner: Nechci hazardovat. Změním trénink

Sport Sport, Red Spo
26. 1. 2009 16:00
Český reprezentant se vrátil z neúspěšného šampionátu
Tomáš Verner
Tomáš Verner | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Smutný návrat do vlasti absolvoval v pondělí český krasobruslař Tomáš Verner. Dvaadvacetiletý reprezentant na uplynulém evropském šampionátu ve finských Helsinkách obhajoval loňské zlato, ovšem domů přijel bez medaile.

Přitom to po prvním soutěžním dnu vypadalo tak nadějně.

Mistr Evropy z roku 2007 držel po krátkém programu druhé místo, přičemž na vedoucího Briana Jouberta z Francie ztrácel 5,45 bodu.

Čtěte také: Neúspěšná obhajoba: Verner jede domů bez medaile

"Zopakoval jsem stejnou chybu jako v Göteborgu a už to zopakovat nikdy nechci. Neříkám, že hazarduji se svým jménem, ale je fakt, že mě to stojí pozici, kterou jsem si za posledních několik let vybudoval," uvedl Verner na pondělní tiskové konferenci.

Po čtvrtečních volných jízdách se totiž všechny naděje na obhajobu prvenství rozpadly. Do programu, kam Verner vstupoval jako první za hudebního doprovodu Tango Medley, se mu vpletlo až příliš nedostatků a namísto složitějších skoků absolvoval jen ty jednoduché.

Bodování od rozhodčích proto nebylo nikterak štědré a vidina zisku medaile se po výkonech jeho protivníků rozplynula. Nakonec se rodák z Písku musel smířit se šestým místem.

Jeho nevyrovnaná prezentace tak připomínala události z loňského mistrovství světa v Göteborgu, kde byl po prvním dnu na čtvrtém místě, nakonec však spadl až na příčku patnáctou.

"Kdyby to šlo, tak jsem chtěl jet hned po obdržení známek na hotel, sbalit se a odjet domů," popisoval svoje pocity. 

Samotný krasobruslař si je však svého nedostatku vědom a podle svých slov chce na volných jízdách pracovat více než v dříve.

"Bude tam drobná úprava tréninku, abych ji přestal vnímat tak, jako ji vnímám teď. S krátkým programem jsem totiž takovéto problémy nikdy neměl," tvrdí.

Přečtěte si také: Zklamaný Verner: Boj o zlato už bych měl zvládat

Mladý závodník si tak ze šampionátu  odvezl jen menší medaili za již zmíněné druhé místo z krátkých jízd. Ačkoliv se Verner přiznal, že měl na toto ocenění trochu zlost, uloží si ji i přesto na místo, kde jsou i jeho větší úspěchy.

V nejbližších týdnech se pak bude věnovat přípravám na blížící se mistrovství světa. To se uskuteční v americkém Los Angeles v druhé polovině března. Co se týče případných ambicí, zůstává dvaadvacetiletý reprezentant opatrnější.

"Medaile tam určitě leží v dosahu mých programů," dodal totiž ke svým šancím na závěr.

 

Právě se děje

Další zprávy