Čeští florbalisté se loučili v Ostravě kanonádou

Václav Rojík, Red Spo
10. 12. 2008 19:01
Česko - Itálie 12:2
Čeští florbalisté se radují z branky do sítě Švédska - vzadu gólman Kafka
Čeští florbalisté se radují z branky do sítě Švédska - vzadu gólman Kafka | Foto: Aktuálně.cz

Ostarava - Čeští florbalisté ve středu podle očekávání rozstříleli v závěrečném utkání skupiny A na MS v Ostravě Itálii 12:2.

Už před utkáním však bylo jasné, že čeští reprezentanti skončí ve skupině druzí za Švédy a o postup do finále se utkají v sobotu od 16:10 v pražské O2 Areně s Finskem.

Ve středečním  utkání tak šlo jen o prestiž a trenér Skružný také trochu přeskupil řady oproti posledním zápasům.

Čtyři tisícovky fanoušků v ostravské hale si dlouho žádaly dvojciferné skóre a dočkaly se v polovině třetí třetiny, kdy desátý gól domácích dal Radek Sikora. 

Čtěte také: Je to jisté. Florbalisté narazí v semifinále na Finsko

Tahle trefa jej, jak sám přiznal, přijde na sedm set korun ve prospěch týmové pokladny.

Kanonáda proti neškodným Italům se spustila v páté minutě, kdy otevřel skóre z trestného střílení Garčar.

Svěřenci trenéra Skružného v pohodě kombinovali a Italové se dostávali před branku gólmana Kafky jen velice zřídka.

Organizátoři MS ve florbale konzultovali termín šampionátu s televizními stanicemi. Obě strany mají zájem na tom, aby byl v danou dobu florbal sportem č. 1.
Organizátoři MS ve florbale konzultovali termín šampionátu s televizními stanicemi. Obě strany mají zájem na tom, aby byl v danou dobu florbal sportem č. 1. | Foto: Internet

Během necelých pěti minut dokázali čeští florbalisté navýšit vedení na 4:0, když se mezi střelce poprvé na šampionátu zapsal Milan Fridrich.

Vzápětí se trefil po Novotného přihrávce Tomáš Sladký a na oslavu gólu svlékl svůj dres pod nímž měl trikot zraněného Pavla Bruse.

Česká exhibice pokračovala i ve druhé třetině. Ještě minutu před koncem vedl domácí tým už 9:0, když vtom přišla první branka Italů.

Čestný úspěch vstřelil Mutti, jenž prostřelil brankáře Kafku mezi nohama. V závěrečné části, v níž už nechal trenér odpočívat útok Kožušník, Cepek, Ostřanský, se outsider prosadil znovu, když z rychlého kontru skóroval D'Agositini.

Gólman Cazzato se nenechal odradit ani vysokým přídělem a v brance vydržel až do konce zápasu.

Naposledy lovil míček ze své sítě třiatřicet sekund před koncem zápasu, kdy se trefil Folta.

Výsledek
Skupina A:
Česko - Itálie 12:2
(4:0, 5:1, 3:1)
Branky a asistence: 5. Garčar z tr. střílení, 9. Kožušník (Cepek), 13. Fridrich (Sikora), 14. Sladký (Novotný), 26. Zálesný (Sikora), 28. Kožušník (Ostřanský), 30. Slaný (Novotný) 31. Fridrich (Novotný), 38. Sikora (Fridrich), 48. Sikora (Zálesný), 57. Novotný, 60. Folta (Novotný). - 40. Mutti (Capoprese), 55. D'Agostini (Terlizzi).
Diváci: 4099.
Česko: Kafka (Rytych) - Jakůbek, Garčar, Trnavský, Chrápek, Slaný, Folta, Nesměrák - Kožušník, Cepek Ostřanský - Zálesný, Fridrich, Sikora - Richter, Novotný, Sladký - Fojta, Skalík
Itálie: Cazzato (Petro) - Felix, Beffa, Fantuz, Boggia, Unterhofer, Agrusti - Terlizzi, D´Agostini, Santoro - De Icco, Pellegrini, Mutti - Amstutz, Mori, Pondaco

 

Právě se děje

Další zprávy