Pljuščenko on-line: Chci vyhrát druhou olympiádu

Sport Sport, Red Spo
9. 10. 2008 14:30
Trojnásobný mistr světa odpovídal na vaše dotazy
Jevgenij Pljuščenko představil svoji novou show už v Brně.
Jevgenij Pljuščenko představil svoji novou show už v Brně. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - "Chtěl bych se podruhé stát olympijským vítězem a také znovu zvítězit na mistrovství Evropy," sdělil v exkluzivním on-line rozhovoru čtenářům Aktuálně.cz fenomenální krasobruslař Jevgenij Pljuščenko.

Trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz se totiž po dvouleté pauze, ve které vybudoval exhibiční představení Králové ledové Arény, vrací i na soutěžní led.

Na začátku nového tisíciletí ohromil tehdy osmnáctiletý blonďatý ruský mladíček celý krasobruslařský svět. Jevgenij Pljuščenko se stal v roce 2000 poprvé mistrem Evropy, o rok později už ovládl světový šampionát.

Čtěte více:
Soutěž: Sedm výherců uvidí Pljuščenkovu sexbombu
Třpyt, skok a skluz. Aneb hvězdy krasobruslení v Praze

To se mu podařilo ještě dvakrát po sobě, kontinentální mistrovství vyhrál celkem dokonce pětkrát.

Životní úspěch ale zaznamenal i na olympijských hrách. V Salt Lake City v roce 2002 ještě prohrál se svým ruským sokem Alexejem Jagudinem a bral jen stříbro, ale v Turíně už si vytoužené zlato uniknout nenechal.

Pak se Jevgenij Pljuščenko na sportovním poli odmlčel a baví diváky po celém světě se svou show. S programem Králové ledové arény II. se nyní představí podruhé i v Praze.

Zbožňuje české dívky

Fenomenálního krasobruslaře doplňují na ledě další světové hvězdy včetně Jozefa Sabovčíka či Iriny Slucké, ve čtvrtek čeká diváky v Tesla Aréně i unikátní představení laserové show.

Pljuščenko po krátkých organizačních problémech usedl k on-line rozhovoru sice se zpožděním, ale evidentně s dobrou náladou.

"A jak bych se měl jinak cítit? Hlavní je, že jsem zdravý, moji příbuzní jsou zdraví. A já se věnuji svému nejoblíbenějšímu koníčku. Tak proč bych měl mít špatnou náladu?" svěřil se na čtenářský dotaz, jak si uchovává na tváři stálý úsměv.

Fenomenální krasobruslař také přiznal, že třikrát jeho kariéra málem skončila. V sedmi letech to bylo kvůli tlačícím bruslím, poté dvakrát jeho hvězdu málem uhasily finanční problémy.

Na závěr vtrhlo publikum až k ledu. Každý se chtěl mistra Pljuščenka aspoň krátce dotknout.
Na závěr vtrhlo publikum až k ledu. Každý se chtěl mistra Pljuščenka aspoň krátce dotknout. | Foto: Ondřej Besperát

"Podruhé to už bylo v Petrohradu, byly to těžké časy, to mi bylo asi jedenáct nebo dvanáct. Naše rodina měla málo peněz, bydlení bylo drahé. Tehdy už jsme jednou měli koupené jízdenky nazpět do Volgogradu. Můj trenér Mišin za námi přijel a řekl, že uděláme chybu, pokud odjedeme," vzpomínal Pljuščenko.

Ten nyní plánuje velký návrat na soutěžní led. Čtenářům Aktuálně.cz prozradil, že by chtěl získat druhé zlato z olympiády a hned také dodal, že ve Vancouveru by mohl předvést stejnou volnou jízdu, jakou diváci uvidí i v Praze.

"V této show, se kterou vystoupím dnes večer v Praze, už předvádím nový volný program nazvaný Výzva, na skladbu Edvina Martona Tango. Nevylučuji, že právě tento volný program předvedu ve Vancouveru," uvedl Jevgenij Pljuščenko, který se také netají svým vřelým vztahem k Česku a českým ženám:

"Tady žijí jedny z nejlepších a nejkrásnějších dívek na celé planetě. Praha je velice romantické město. Proto si dobře promýšlím, jestli si tady něco nekoupím a možná si tady jednou najdu i nevěstu."

Přečtěte si všechny odpovědi Jevgenije Pljuščenka:

Odpovězeno: 09. 10. | 13:38Autor: Karel

Otázka: Dobry den,
chtel jsem se zeptat, zda jste krasobrusleni chtel vzdycky delat uz jako dite nebo jste mel svuj detsky sen stat se napriklad slavnym hokejistou nebo kosmonautem jako vetsina deti? Diky.

Jevgenij Pljuščenko: Dobrý den všem! Do čtyřech let jsem chtěl být vojákem. Moje maminka mi ušila vojenskou uniformu a tatínek mi dal sumku na doklady a já jsem vždycky vojákům salutoval. Ve čtyřech letech jsem onemocněl a maminka chtěla, abych sportoval, abych posílil, tak jsem začal s krasobruslením.

Odpovězeno: 09. 10. | 13:43Autor: Karel

Otázka: Dobrý den,
zajímalo by mě, jaké máte v životě ještě ambice?

Jevgenij Pljuščenko: Mám ještě řadu cílů. Teď děláme tuto tour, rádi bychom, aby tato show pokračovala celá desetiletí po celém světě. Chceme přinášet radost lidem. Já a Edvin Marton, který mne doprovází na ledě na housle, budeme dále tato naše vystoupení zdokonalovat. S námi dnes nevystupují jen skvělí krasobruslaři a krasobruslařky, ale také akrobaté, živí muzikanté. Je to prostě dlouhodobý promyšlený projekt.

Odpovězeno: 09. 10. | 13:45Autor: Eva (Skotland)

Otázka: Dobry den,
moc gratuluji k zlate olympijske medaili, moc jsem Vam fandila.
Mate uz pripraveny program pro Olympijske hry ve Vancouveru?
Hodne stesti!

Jevgenij Pljuščenko: V této show, se kterou vystoupím dnes večer v Praze, už předvádím nový volný program nazvaný Výzva, na skladbu Edvina Martona Tango. Nevylučuji, že právě tento volný program předvedu ve Vancoouveru.

Odpovězeno: 09. 10. | 13:47Autor: sergej

Otázka: Dobrý den,jsem velice rád,že jste se vrátil k aktivní kariéře,protože určitě potěšíte svými výkony spousty lidí na celém světě.Co vás motivovalo k návratu zpět?Děkuji za odpověď a přeji mnoho krásných závodů.

Jevgenij Pljuščenko: To je snadné. Chtěl bych se podruhé stát olympijským vítězem a také podruhé zvítězit na mistrovství Evropy. Také samozřejmě chci reprezentovat naši vlast Rusko. Rusko bylo vždycky krasobruslařskou velmocí a na olympiádě dominovala. To je moje motivace.

Odpovězeno: 09. 10. | 13:50Autor: Lucie

Otázka: Dobrý den,zdá se mi, že ruské krasobruslení, alespoň v individuálních disciplínách, je oproti minulým rokům lehce na ústupu. Čím to je? Nebo se zlepšuje konkurence? Díky a přeji Vám hodně zdraví a úspěchu.

Jevgenij Pljuščenko: Celková uroveň světového krasobruslení se snížila. Důvodem je to, že krasobruslaři přestali skákat čtverné skoky a všichni se dostali na jednu úroveň. Všichni předvádějí stejné prvky a figury, nikdo se nesnaží je zlepšovat.
Co se týče Ruska, tak jsme měli v krasobruslení lidi, kteří si mysleli, že budou působit věčně. Myslím, že se trošku zanedbala práce s mládeží, plány do budoucna, po další olympiádě. Proto teď nemáme moc výsledky.

Odpovězeno: 09. 10. | 13:51Autor: Filip

Otázka: Co si myslite o Tomasi Vernerovi, i vzhledem k vancouverske olympiade v 2010?

Jevgenij Pljuščenko: Toto je jedna z nejoblíbenějších otázek v Česku. Není špatný krasobruslař, má před sebou dobrou budoucnost. Může vyhrávat soutěže, ale musí k nim přistupovat s chladnou hlavou. Teď zatím pořád musí dokazovat, že na to má, a to ho možná svazuje.

Odpovězeno: 09. 10. | 13:57Autor: Monika

Otázka: Dobry den Jevgeniji, kdy jste mel chut s tim prastit? Dekuji za odpoved.

Jevgenij Pljuščenko: Ano, byly. Asi třikrát. Poprvé, když jsem začínal ve Volgogradu, to bylo kvůli trenérovi, který mi dal nové brusle, jež mi nevyhovovaly, nohy mne z nich bolely, když jsem je zkoušel. Ten trenér mne nutil, abych v těch nových botech ihned skákal. To mi bylo sedm let, já jsem řekl, že to dělat nebudu a hodil jsem brusle na stůl. Asi týden jsem pak nebyl na ledu. On mi potom zavolal, omluvil se mi a poprosil mne, jestli bych se nevrátil, že ví, že mám talent.
Podruhé to už bylo v Petrohradu, byly to těžké časy, to mi bylo asi jedenáct nebo dvanáct. Naše rodina měla málo peněz, bydlení bylo drahé. Tehdy už jsme jednou měli koupené jízdenky nazpět do Volgogradu. Můj trenér Mišin za námi přijel a řekl, že uděláme chybu, pokud odjedeme.
A potřetí to bylo podobné, opět jsme měli finanční problémy. Tehdy nám pomohl trenér a také ředitel sportovní haly a naše problémy jsme překonali.

Odpovězeno: 09. 10. | 13:58Autor: veronika

Otázka: Jak to děláte, že máte tak skvělou náladu?

Jevgenij Pljuščenko: A jak bych se měl jinak cítit? Hlavní je, že jsem zdravý, moji příbuzní jsou zdraví. A já se věnuji svému nejoblíbenějšímu koníčku. Tak proč bych měl mít špatnou náladu?

Odpovězeno: 09. 10. | 14:00Autor: Magda

Otázka: Tancoval jste někdy párově nebo jste o tom alespoň uvažoval?

Jevgenij Pljuščenko: Já jsem o tom nikdy neuvažoval, ani jsem to zatím nevyzkoušel. V tomto roce máme u nás televizní vystoupení "Hvězdný let", kde budu vystupovat s producentkou Dimy Bilana Rudkovskou.

Odpovězeno: 09. 10. | 14:02Autor: Sexbomb

Otázka: Kolik predstaveni ste mel? A kolik ste z nich vydelal?

Jevgenij Pljuščenko: Pokud jste z finančního úřadu, tak já daně platím řádně. Co se týče počtu vystoupení, to spočítat nedovedu, kolem tisíce, snad ještě více. Opravdu to neumím spočítat.

Odpovězeno: 09. 10. | 14:03Autor: Fridhof

Otázka: Jste z Ruska a zazil jste jeste komunismus. Jak se to lisilo tehdy a ted?

Jevgenij Pljuščenko: V době komunismu jsem byl malý, ale pamatuji se, že v obchodech na regálech nebylo žádné zboží, byly prázdné. Sice jsme měli nějaké peníze, ale nebylo za ně co koupit. Vy sami jste zažili komunismus v Česku, takže víte dobře, jak to vypadalo.

Odpovězeno: 09. 10. | 14:05Autor: veronika

Otázka: Jak podle Vás vypadá romantické rande a jaké dívky jsou Váš typ?

Jevgenij Pljuščenko: Veroniko, jsem ochoten se s vámi setkat a předvést vám, jaké je romantické rande. Mám rád všechny ženy, blondýny i brunety, hlavně, aby to byly skutečné ženy.

Odpovězeno: 09. 10. | 14:07Autor: lena

Otázka: Byla jsem na vasem vystoupeni v brne,ktere bylo excelentni,ale nestihla jsem si koupit dvd!Kde bych ho mohla sehnat. Jinak jste muj idol

Jevgenij Pljuščenko: Podívejte se na stránky Edvina Martona www.edvinmarton.com. Pokud máte zájem, tak v dohledné době vyjde nové DVD, o němž se dozvíte také na stránkách www.pljuscenko.com.

Odpovězeno: 09. 10. | 14:11Autor: Naďa

Otázka: Byla jsem včera v Ostravě. Vystoupení bylo úchvatné. Jen mě zarazila nízká návštěva - nebyl jste trochu zklamán ?

Jevgenij Pljuščenko: Děkuji, že jste na nás přišla a že nás chválíte. Já vím, že české publikum naše show ještě dobře nezná. Proto úkolem mne a Edvina je dát o sobě tady vědět. Až přijedeme příště, show bude ještě lepší. Vždy přivážíme obrovské talenty, nejde jen o olympijské vítěze.
Příště, až se objeví plakáty na show Jevgenije Pljuščenka, nebude to jen nějaká exhibice, ale představení, které vás vždycky překvapí. Budeme ukazovat nejlepší choreografie, která můžete na světě vidět.

Odpovězeno: 09. 10. | 14:13Autor: Martina

Otázka: Dobrý den. Vždy jsem Vás ráda sledovala na ledě. Jak dlouho myslíte můžete ještě soutěžit na špičkové úrovni? Děkuji za odpověď. Přeji Vám mnoho profesních i osobních úspěchů. Martina

Jevgenij Pljuščenko: Je mi 25 let. Vím, že lidé se věnují krasobruslení i do 70 let a déle. To já nehodlám. Ale rád bych ještě aspoň sedm až deset let na ledě vydržel. Já se cítím ještě mladý a doufám, že lidé budou mít stále zájem vidět mne na ledě.

Odpovězeno: 09. 10. | 14:18Autor: Bibet

Otázka: Dobrý den, obdivuji Vás, jste opravdu úžasný;). Přemýšlel jste nad tím co budete dělat až jednou skončíte s krasobruslením?
Přeji Vám strašně moc úspěchů;)

Jevgenij Pljuščenko: Až nebudu moci bruslit a vystupovat na ledě, chtěl bych se dále starat o naši show. Chtěl bych ji vést a dostat na úroveň nejlepších světových produkcí. Proto je pro mne důležitý váš názor, tím já se inspiruji.
Také bych chtěl založit sportovní akademii, protože bych chtěl vytvořit základnu pro mladé lidi, kde by se mohli učit a bydlet na jednom místě. Když já jsem začínal, bylo pro mne složité skloubit tréninky v hale a školu.

Odpovězeno: 09. 10. | 14:27Autor: Fanda

Otázka: Privet. Jak se vám líbí České republice?

Jevgenij Pljuščenko: Já zbožňuji Českou republiku, zbožňuji české dívky. Tady žijí jedny z nejlepších a nejkrásnějších dívek na celé planetě. Praha je velice romantické město. Proto si dobře promýšlím, jestli si tady něco nekoupím a možná si tady jednou najdu i nevěstu.
Děkuji vám všem za pozornost, musím se teď už rozloučit, čeká nás zkouška na večerní vystoupení v Tesla Aréně u Výstaviště. Dovolte, abych vás všechny ještě na poslední chvíli osobně pozval, lístky se stále dají koupit. Co můžete vidět dnes večer se nebude opakovat, jak jsem již říkal, naše vystoupení bude pokaždé jiné. Těším se na vás, dnes večer nebo kdykoliv příště.

 

Právě se děje

Další zprávy