Emmons: Česko je pro výchovu potomka zemí číslo jedna

Ondřej Roubínek
1. 10. 2008 18:33
Střelkyně se chce po porodu vrátit na MS 2010
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Už když jako vůbec první sportovkyně na olympijských hrách v Pekingu přebírala Kateřina Emmons zlatou medaili, věděla, že si dá od střelby minimálně na rok pohov.

Tou dobou totiž tušila, že ji čeká narození potomka. "Určitě to máte v hlavě," svěřila se zlatá a stříbrná medailistka z Pekingu se svými pocity novinářům, když na tiskové konferenci před odletem do USA oficiálně oznámila, že je těhotná.

"Omezila jsem trochu běhání," podotkla Emmons k dotazu, jestli ji radostná zpráva nějak ovlivnila. "Hlavě to ale příliš situaci neulehčilo," dodala s úsměvem.

Kateřina Emmons se raduje se svým otcem Petrem Kůrkou
Kateřina Emmons se raduje se svým otcem Petrem Kůrkou | Foto: Reuters
Čtěte více:
Dovedl Emmons ke zlatu, teď pomůže Kůrka Austrálii
Zlatá Emmons si dá rok pauzu. Chce si odpočinout

Kateřina Emmons by se chtěla vrátit na střelnici před světovým šampionátem v roce 2010. "O konci kariéry vůbec neuvažuji," ubezpečila sympatická střelkyně přítomné, že určitě bude bojovat o další medaile.

"Nebylo by to ani fér vůči některým lidem," zamýšlela se. "Už se na ten návrat i těším, ale potomek teď bude mít na dlouhou dobu přednost," pokračovala Emmons.

Ta také potvrdila, že s dítětem, které čeká s americkým manželem, by chtěla žít spíše v Česku. "Zemí číslo jedna bude především Česká republika," uvedla.

Matt má co opravovat

Střelecký pár Emmonsových, který vzbudil na olympiádě obrovskou pozornost médií, tak bude na sportovním poli na čas neúplný.

Matthew Emmons je prý po nepovedeném závodě v Pekingu, ve kterém poslední ranou ztratil zlatou medaili, ještě více motivovaný.

Čtěte také: Špotáková a Emmons v reklamě: Mají zlato, příběh, půvab

"Matt pojede na světové finále do Bangkoku, má co opravovat," usmívala se střelkyně. Podle ní se sice s takovým výpadkem, jaký její muž předvedl v Aténách i v Číně, nedá počítat, ale dá se s ním smířit.

"Musíte být připravení na všechno, je to prostě sport. V Londýně by chtěl Matt absolvovat tři disciplíny a ve všech bude mít šanci na medaili," věří Emmons, že její partner prolomí zlaté prokletí.

 

Právě se děje

Další zprávy