Verner po neúspěchu: Bylo to příšerné, ale zlepším se

Ivo Pospíšil
24. 3. 2008 17:20
Český krasobruslař se v pondělí vrátil do Prahy
Tomáš Verner odpovídá na pondělní tiskové konferenci
Tomáš Verner odpovídá na pondělní tiskové konferenci | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Český krasobruslař Tomáš Verner se v pondělí odpoledne vrátil do Prahy po MS v Göteborgu, kde se mu nepodařilo naplnit očekávání ve volné jízdě, po níž skončil až patnáctý. Evropský šampion den po mistrovství přiznal, že závod psychicky nezvládl, ale z neúspěchu se podle svých slov chce poučit.

"Vyrovnávám se s tím špatně, protože jsem porazil hlavně sám sebe. Neprohrál jsem totiž se svými soupeři, ale hlavně sám se sebou," uvedl na úvod tiskové konference.

Čtěte také: Verner neunesl tlak. Propadl a je bez medaile

Verner vstupoval z pátečního krátkého programu na nadějném čtvrtém místě, ale vidina blízkého úspěchu ho spíše znervózňovala. To se pak projevilo i druhý den, kdy během volné jízdy upadl a následně ani nepředváděl skoky, které měl v plánu.

"Bylo to hlavně o mém psychickém rozpoložení. Mrzelo mě, že to přišlo zrovna v té volné jízdě, kde jsem chtěl skákat čtverné skoky," smutnil, ale zároveň doplnil: "Všechno zlé je ale pro něco dobré. Věřím, že se toto špatné v dobré obrátí a já budu příští sezonu ještě silnější."

Připomeňte si: Krasobruslař Verner jde do boje o světové zlato

On sám svou nepovedenou jízdu viděl v televizi a ačkoliv se zprvu obával na sebe podívat, nakonec tak přeci jen učinil.

"Vždycky se nerad koukám na svůj výkon, protože si pokaždé říkám, že to mohlo být lepší, než to doopravdy vypadalo. A tady jsem věděl, že to bylo příšerné, a že to, co uvidím, se mi líbit nebude. Ale nakonec jsem tu odvahu v sobě našel a na svůj výkon se podíval. Člověk se totiž má poučit z vlastních chyb," přiznal.

Verner je přesvědčen, že si Buttle titul zasloužil

V neděli se radoval ze světového titulu Kanaďan Jeffrey Buttle. Světový šampion ve volné jízdě vsadil na jistotu, nepouštěl se do rizika čtverného skoku a tato taktika mu vynesla zlatou medaili.

"Buttle ovšem předvedl kvalitní výkon. On prostě hrál na jistotu a nakonec se mu to vyplatilo," hodnotil svého konkurenta Verner.

Přečtěte si také: Verner bude útočit na medaile ze čtvrtého místa

Český reprezentant navíc prohrál i sázku se svou tréninkovou partnerkou Carolinou Kostnerovou. Horší z nich musí tomu druhému celé léto čistit brusle.

"To uvidíme, jestli mi Carolina dá ještě šanci spravit renomé" uvedl s úsměvem, ale poté sebekriticky dodal: "Každopádně celou letní přípravu až do úvodních závodů budu čistit brusle já a potom se uvidí, jestli se vsadíme ještě jednou. Jsem však rád, že tomu tak je, protože mi to bude celé léto připomínat, proč je utírám. Myslím si, že si to i zasloužím."

A jak bude jednadvacetiletý závodník trávit volno?

"Myslím, že budu mít dost aktivit, které mě teď čekají. Hlavně to bude škola a také letní příprava. Těším se až budu mít jiné aktivity, než je bruslení. Potřebuji být chvilku bez ledu, abych se těšil zase zpátky," uzavřel Verner.

 

Právě se děje

Další zprávy