Největší český automobilový veletrh začíná už 4. června

Komerční sdělení
26. 5. 2011 13:35
Největší český automobilový veletrh začíná už 4. června

Autosalon Brno 2011 ukáže automobilový průmysl opět v plném lesku, s novými modely předních značek i pokročilým vývojem alternativních pohonů. Pro všechny, kdo přemýšlejí o koupi nového vozu, to bude největší tuzemská příležitost k porovnání a vyzkoušení aut různých výrobců.

Český trh s novými osobními vozy začal oživovat už loni a v letošním prvním čtvrtletí se počet registrací meziročně zvýšil o 7,2 %. Odbyt podporují právě autosalony, kterou jsou pro výrobce osvědčenou cestou k novým zákazníkům. Do Brna proto míří největší automobilky etablované na středoevropském trhu s řadou nových nebo vylepšených modelů, ale také konceptů a designérských studií.

Nejvíce novinek zaparkuje v pavilonu P, jehož plochu poprvé v historii zaplní expozice deseti předních značek v čele s domácí Škodou. V dalších halách nabídka pokračuje nejen novými automobily, ale také příslušenstvím, servisní technikou nebo službami motoristům.

Foto: Komerční sdělení

K napjatě očekávaným českým premiérám patří například hybridní Opel Ampera, luxusní Audi A6 nebo praktický Citroën DS4. Další zajímavé exponáty ukáží, kam kráčí vývoj jednotlivých automobilek. Konkrétně si prohlédneme například koncepty Škoda Vision D, sportovní Peugeot EX1, originální kupé Citroën Survolt nebo Opel Zafira Tourer. Ale také nabídka sériově vyráběných vozů bude velmi široká a potěší i milovníky sportovní jízdy. Třeba Škoda do Brna přiveze akční Fabii Monte Carlo a Volkswagen se pochlubí mimo jiné nejsportovnějšími modely Golf R a Scirocco R.

Pokrok v oblasti pohonů bude letos opravdu nepřehlédnutelný, ať už jde o minimalizaci spotřeby paliva a dopadů na životní prostředí u klasických motorů nebo o vývoj alternativ. Na výstavišti se poprvé otevře testovací dráha pro elektromobily s nově vyvinutou rychlonabíjecí stanicí. Po výletu do budoucnosti se můžete pokochat pro změnu motoristickou historií. Druhý ročník výstavy Classic Show obsazuje již obě křídla pavilonu A a zaměří se jak na klasické veterány, tak novější tzv. youngtimery. Přehlídka zůstane otevřena po celou dobu konání Autosalonu, tj. od 4. až do 9. června.

Více informací na www.autosalonbrno.cz

 

Právě se děje

Další zprávy