Schleck: Contador a mimozemšťan? Ne, porazím ho

Sport Sport, bab
27. 7. 2009 15:25
Andy Schleck hodnotí své vyhlídky do budoucnosti
Andy Schleck
Andy Schleck | Foto: Reuters

Paříž - Ačkoliv právě zakusil nadřazenost vítěze Tour de France Alberta Contadora, talentovaný Andy Schleck je přesvědčený, že jednoho dne může nejznámější cyklistický závod vyhrát.

Mladý Lucemburčan, který má ještě staršího bratra Franka, po skončení letošního ročníku uvedl, že je spokojený s druhým místem.

"Není to jako vítězství, ale brousím si zuby na žlutý trikot. Buďte si jisti, že jednoho dne zvítězím," řekl závodník francouzskému deníku Le Figaro. Našlápnuto má dobře, zvláště když porazil i legendárního Lance Armstronga.

Čtěte dále: Tour ovládl Contador, výborný Kreuziger dojel devátý

Kromě toho také stejně jako loni oblékl bílý trikot pro nejlepšího mladého jezdce do 25 let.

"Myslím si, že tento rok jsem dokázal, že mohu pomýšlet na vítězství," odpovídá stříbrný účastník Tour de France na otázku, zda by mohl Tour vyhrát již příští rok.

"Když se na to znovu podíváme, vždy je co zlepšovat. A jak jinak se zlepšit z druhého místa než vyhrát?" přináší cyklista další podnět k zamyšlení.

Nyní čtyřiadvacetiletý Schleck poznamenal, že na Tour odvedl dobrý výkon.

Už nebudou v jednom týmu

"Contador není mimozemšťan, je to člověk. Nemyslím si, že je špatným výsledkem dojet druhý a mít ztrátu čtyři minuty po celkově najetých 3400 kilometrech," odvrací jezdec stáje Saxo Bank dotaz na nepřemožitelnost Španěla.

Čtěte také: Kreuziger: Češi a mentalita. Zatracovali i při Tour

Největší ztrátu nabrali soupeři španělského cyklisty při patnácté etapě do Verbier, kde mladší z bratrů Schlecků zaostal o více než dvě minuty. Ale například při posledním stoupání na Mont Ventoux mu zdatně konkuroval a ve spurtu jej porazil.

Schleck už nyní poodkrývá svou "taktiku", jak úřadujícího krále Tour porazit. "Je pravda, že Alberto je silný. Hodně trénoval, hodně se soustředil na Tour. Myslím si ovšem, že můj věk mi dovoluje říct, že bych mohl být silnější než on."

Reportér francouzského deníku také vyslovil spekulaci, že by o skoro tři roky mladšímu Schleckovi mohl hrát do karet fakt, že Contador a Armstrong nebudou příští rok ve stejné stáji.

"Samozřejmě, na konci jsme viděli, že Armstrong se choval jako modelový týmový hráč. Avšak on je hlavně sedminásobný vítěz Tour. Má mnohem více zkušeností než Contador. Příští rok budou každý v jiném týmu, ale ty už nebudou tak silné," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy