Armstrong u Astany nebude. Přestoupí do americké stáje

Sport Sport, bab
22. 7. 2009 15:00
Vyjádření Asmtronga a Bruyneela k odchodu z Astany
Lance Armstrong svému týmovému kolegovi Contadorovi nestačil
Lance Armstrong svému týmovému kolegovi Contadorovi nestačil | Foto: Sport

Paříž - Sedminásobný vítěz Tour de France Lance Armstrong ve středu prohlásil, že už na konci sezony opustí kazašskou stáj Astana a měl by v příštím roce hájit barvy dosud nepotvrzeného amerického týmu.  

„Ve čtvrtek sdělím název americké stáje s kterou budu od roku 2010 spolupracovat," napsal na svůj profil na Twitteru Armstrong. Francouzský list Le Figaro dodává, že nová americká stáj by mohla být sponzorována firmou Nike.

S americkým pilotem by měl odejít i týmový manažer Johan Bruyneel, který se o Armstrongův návrat velkou měrou zapříčinil.

Čtěte také: Armstrong má ještě šanci na vítězství, tvrdí šéf Tour

Ten se vyjádřil pro belgickou televizní stanici VRT před startem 16. etapy Tour de France velmi jasně:

„Astana? To už je passé!"

Lance Armstrong jeho vyjádření částečně vyvrací, když po etapě řekl, že ještě není stále rozhodnut. Nicméně už před delší dobou cyklista bilancoval své působení v Astaně jako neúspěšné.

„Já se teď zaměřuji na vítězství našeho týmu na Tour de France a to, co bude potom, uvidíme, ale ještě nevím," uzavírá odchod od Astany texaský rodák.

List Le Mode upozorňuje na možnost destabilizace pozice Alberta Contadora v jeho druhém startu na Tour oznámením Armstrongova odchodu do americké stáje.

„Nemám čas na to myslet, " odpovídá Contador. „Jsem plně soustředěn na Tour. O svou budoucnost, jako i o výběr týmu, se budu zajímat až po svém příjezdu do Paříže," dodává vedoucí jezdec Tour de France.

 

Právě se děje

Další zprávy