VIDEO Veselý předvedl parádní smeč a pomohl k výhře

ČTK ČTK
4. 3. 2012 11:00
Veselý proti Clevelandu nastřílel 9 bodů
Jan Veselý
Jan Veselý | Foto: ČTK/AP

New York - Basketbalista Jan Veselý pomohl devíti body ukončit sérii porážek Washingtonu v NBA, která trvala šest zápasů. Wizards v sobotu zvítězili na domácí palubovce nad Clevelandem 101:98, stále však jsou druhým nejhorším týmem ligy.

Veselý po několika nepovedených zápasech dal o sobě vědět, během odehraných 22 minut dal devět bodů, pětkrát doskočil míč a povedly se mu dva bloky. Blýskl se i vydařenou smečí při rychlém protiútoku ve druhé čtvrtině.

Z jeho spoluhráčů se sobotní večer nejvíce vydařil Jordanu Crawfordovi, jenž táhl Washington za výhrou 31 body a byl také klíčovou postavou série domácích, po níž ve čtvrté čtvrtině získali desetibodový náskok (96:86).

Čtěte také:
NBA: Bryant nastoupil s maskou, Veselý hrál jen 6 minut

Cleveland se v závěru ještě nadechl k náporu. Washington se tak mohl radovat až poté, co Anthony Parker v posledních vteřinách minul trojku.

"Hrozně moc jsme konečně chtěli vyhrát, ale čas šel pořád tak pomalu," řekl po nervózním závěru Crawford.

Podívejte se na smeč Jana Veselého (zdroj: youtube.com) - článek pokračuje pod videem

Love pomohl Minnesotě k výhře 42 body

Nové střelecké maximum sezony si zlepšil Kevin Love, který při bodových hodech v Portlandu pomohl k vítězství Minnesoty 122:110 dvaačtyřiceti body.

Minnesota svého soka porazila poprvé po téměř pěti letech. A Love se vytáhl proti mužstvu, kterému od dětství fandil a v jehož blízkosti vyrůstal.

Kevin Love
Kevin Love | Foto: Reuters

"Je to tým z mého rodného města. Vždycky jsem byl jejich fanouškem, ale ze všeho nejvíc jsme chtěli konečně zastavit tu hroznou šňůru šestnácti porážek (ze vzájemných zápasů)," prohlásil král večera Love, který přidal i deset doskoků.

Na čtyřicetibodovou hranici se dostal také Němec Dirk Nowitzki, který rovnými 40 body dovedl mistrovský Dallas k výhře nad Utahem 102:96 a zároveň k ukončení série čtyř porážek.

Zaváhal naopak dosavadní lídr NBA. Oklahomě na palubovce Atlanty nepomohlo ani 35 bodů Kevina Duranta a dalších 25 Russella Westbrooka, Thunder prohráli 90:97. Do čela ligy se tak dostalo Chicago.

Výsledky:

Atlanta - Oklahoma City 97:90, Dallas - Utah 102:96, Memphis - Detroit 100:83, New Orleans - Indiana 84:102, Orlando - Milwaukee 114:98, Portland - Minnesota 110:122, Washington - Cleveland 101:98 (za domácí Veselý 9 bodů, 5 doskoků a 2 bloky).

 

Právě se děje

Další zprávy