Basketbalistky USK končí v Eurolize. Vyřadil je Krakov

ČTK ČTK
24. 2. 2012 20:13
USK Praha prohrálo s Wislou i doma
Eva Vítečková v dresu USK Praha
Eva Vítečková v dresu USK Praha | Foto: fiba.com

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha prohrály s Wislou Krakov i druhý zápas osmifinále Evropské ligy o 14 bodů a soutěž pro ně skončila.

Po porážce 52:66 v Polsku dnes české šampionky podlehly doma na Folimance 60:74. Ve stejné fázi soutěže vypadl tým Lubora Blažka také před rokem.

Stejně jako v Krakově se Wisle povedlo v druhé polovině první čtvrtiny vypracovat dvouciferný náskok. USK nepomohlo ani to, že i přes zdravotní problémy nastoupila americká pivotmanka DeLisha Miltonová-Jonesová, jež na palubovce nahradila Petru Kulichovou, která rychle nasbírala dva fauly.

Čtěte také:

Basketbalistky USK prohrály v Krakově o 14 bodů
USK deklasoval v Eurolize Gdyni, Vítečková dala 35 bodů

Wisla měla v úvodu znovu převahu při útočných doskocích, zatímco domácí hráčky se trápily s přesností střelby z dálky a nedařilo se jim dostávat ani do nájezdů.

V sestavě Krakova se dařilo především pivotmance Kobrynové (22 bodů), která se prosazovala pod košem, ale dala i důležitou trojku v poslední vteřině útoku. Naopak české mistryně se často netrefily ani z volných pozic. Znovu byla velmi dobře pokrytá střelkyně Eva Vítečková.

Ve druhé čtvrtině se sice USK vyrovnal hostům v doskocích i získaných míčích, ale náskok se nedařilo stáhnout. Zatímco domácí se na každý koš nadřely, hostující hráčky se vezly na vlně pohody získané úvodní výhrou. V poločase vyhrávaly o 13 bodů.

Do druhé části vlétly domácí hráčky s velkou bojovností a chutí manko stáhnout, ale Wisla se nenechala zaskočit a na každý koš měla odpověď. Navíc už ve 26. minutě se vyfaulovala Kulichová. Pak se sice chytla nedávná posila Viktoria Mirčevová a zaznamenala sedm bodů USK v řadě, ale rozdíl stále činil 10 bodů. Další dobré šance na snížení domácí nevyužily, před poslední čtvrtinou to tak bylo znovu o třináct.

V posledních pěti minutách se sice Pražanky dvakrát přiblížily na devět bodů, ale Krakovu se vždy povedlo nápor odvrátit trojkou a utnout nadšení domácích. Zápas Wisla v klidu dovedla do vítězného konce a k postupu.

Druhé utkání osmifinále Evropské ligy basketbalistek:

USK Praha - Wisla Krakov 60:74 (13:24, 30:43, 44:57)

Nejvíce bodů: Elhotová, F. Eldebrinková a Mirčevová po 12, Vítečková a Whalenová po 9 - Kobrynová 22, Bjelicaová 15, Powellová a Phillipsová po 12, De Mondtová 11. Fauly: 21:17. Trestné hody: 17/10 - 24/21. Trojky: 4:7. Konečný stav série 0:2.

 

Právě se děje

Další zprávy