Brankář Thomas Obamu nenavštívil. Kvůli politice

Sport Sport
24. 1. 2012 11:10
Gólman Bostonu odmítl zavítat do Bílého domu
Tim Thomas.
Tim Thomas. | Foto: Reuters

Washington - Absurdní situace se v pondělí odehrála v Bílém domě, kde americký prezident Barack Obama přijímal vítězný tým loňského Stanley Cupu, hokejisty Bostonu Bruins.

Slavnostního aktu se totiž nezúčastnil jeden z hlavních strůjců triumfu, americký brankář Tim Thomas. A právě k němu se vázala značná část prezidentova projevu, protože Thomas se loni stal teprve druhým Američanem, který získal cenu pro nejlepšího hokejistu play off.

Čtěte také:

VIDEO Ovečkin sestřelil Michálka. Nezahraje si 3 utkání
VIDEO Krejčího gól a asistence pomohly porazit Flyers

Jenže Thomas k Obamovi nepřišel. A to kvůli své politické orientaci. Brankář později svůj krok zdůvodnil na svém účtu na facebooku.

"Myslím si, že federální vláda se vymkla z kontroly a ohrožuje práva, svobodu a majetek lidí. Děje se to na výkonné, zákonodárné i soudní úrovni, což je v přímém rozporu s ústavou a vizemi Otců zakladatelů. Proto jsem dnes jako svobodný občan uplatnil svá práva a nenavštívil jsem Bílý dům," uvedl sedmatřicetiletý rodák z Michiganu.

"Není to politický krok a nevyjadřuji jím sympatie k žádné z velkých stran, protože podle mého názoru jsou za současnou situaci naší země zodpovědné obě. Rozhodl jsem se jako jedinec. Toto je jediné veřejné prohlášení, které k záležitosti učiním," dodal brankář.

Tim Thomas je velkým stoupencem Tea Party, má na masce mimo jiné i vlajku, pod kterou toto hnutí vystupuje.

 

Právě se děje

Další zprávy