Dallas obrat nedokonal, třetí finále získalo Miami

ČTK ČTK
6. 6. 2011 7:16
Dallas - Miami 86:88, stav série 1:2
Foto: Reuters

Dallas - Basketbalisté Miami Heat ve třetím utkání finále NBA zvítězili na půdě Dallasu Mavericks 88:86 a ujali se vedení v sérii 2:1.

Domácí většinu zápasu prohrávali, v poslední části sice opět zabojovali jako při velkém obratu v závěru druhého utkání, ale tentokrát to na celek z Floridy nestačilo.

Miami vedlo již ve druhé části o 14 bodů, když hostům vycházela sázka na nájezdy. Domácí Mavericks ztráceli hodně míčů, ale do poločasu se dokázali přiblížit na rozdíl pěti bodů.

Čtěte také:
Basketbalisté Dallasu otočili druhé finále NBA v Miami

Po přestávce se však znovu utrhli hráči Heat, kteří po dvou minutách třetí části vedli o 13 bodů. Od té chvíle se domácí začali vracet do zápasu.

Šest a půl minuty před koncem vedlo Miami o sedm bodů, ale v následujících pěti minutách stříleli koše pouze Dwayne Wade a Dirk Nowitzki. Tento duel vyzněl poměrem 12:5 pro německou hvězdu, a tak se šlo do poslední minuty za nerozhodného stavu.

Rozhodující koš vstřelil hostující Chris Bosh 39 vteřin před koncem. Nowitzki poté ztratil v útoku míč, ale ještě dostal jednu šanci poslat zápas do prodloužení. Jeho střela z odskoku zároveň s klaksonem se ale neujala. "Dirkules" se tak stal smutným hrdinou zápasu, přestože byl nejlepším střelcem utkání s 34 body, k nimž přidal 11 doskoků.

V Dallasu se bude hrát i v úterý a ve čtvrtek v noci, ovšem právě vítězství třetího utkání by pro Miami mohlo být klíčové. Od zavedení finálového formátu 2-3-2 v roce 1985 se ve všech 11 případech, kdy byla série vyrovnaná 1:1, radoval z titulu vítěz třetího utkání.

Finále play off NBA - 3. zápas:
Dallas - Miami 86:88 (stav série 1:2)

 

Právě se děje

Další zprávy