Obhájce titulu Barca končí v Eurolize už ve čtvrtfinále

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
31. 3. 2011 23:30
Barcu vyřadil předloňský vítěz Panathinaikos
Zklamaný Ricky Rubio
Zklamaný Ricky Rubio | Foto: Sport

Atény - Basketbalisté Barcelony euroligový titul neobhájí. Vyřazení od Panathinaikosu Atény ve čtvrtfinále je může mrzet o to více, že právě v Barceloně se uskuteční Final Four - tedy zápasy semifinále a finále.

Barcelona stejně jako v úterý na palubovce předloňského vítěze podlehla, tentokrát 67:78, a v celé sérii prohrála 1:3 na zápasy.

Atény do Final Four doprovodí největší překvapení čtvrtfinálových bojů - Montepaschi Siena. Italský mistr sice v prvním utkání série prohrál na palubovce Olympiakosu Pireus o 48 bodů, když v prvním poločase nastřílel 'rekordních' 9 bodů, další tři zápasy však vyhrál.

Čtěte také:
Nymburk v příštím roce už Adriatickou ligu hrát nebude

Třetím postupujícím jsou basketbalisté Maccabi Tel Aviv, kteří vyřadili 3:1 na zápasy španělského mistra Caja Laboral Vitória, a stejně jako Panathinaikos a Siena vyřadila nasazený tým z fáze Top 16.

O posledním postupujícím se rozhodne příští úterý. Valencie totiž porazila Real Madrid 81:72 a srovnala stav série na 2:2.

Výsledky:

Panathinaikos Atény - FC Barcelona 78:67, konečný stav série 3:1; Valencie - Real Madrid 81:72, stav série 2:2; Maccabi Tel Aviv - Caja Laboral 99:77, konečný stav série 3:1; Montepaschi Siena - Olympiakos Pireus 88:76, konečný stav série 3:1.

 

Právě se děje

Další zprávy