Basketbalistky USK v Eurolize končí. V Tarantu selhaly

ČTK ČTK
9. 2. 2011 22:30
Taranto - USK Praha 83:49 (21:13, 39:27, 65:40)
Eva Vítečková USK hodně chyběla
Eva Vítečková USK hodně chyběla | Foto: fiba.com

Taranto - Basketbalistky USK Praha poprvé v historii do čtvrtfinále Evropské ligy nepostoupily. V rozhodujícím třetím utkání osmifinále na půdě Taranta prohrály 49:83 a končí ve stejné fázi soutěže jako v předchozích třech sezonách.

Nevyužily tak nadějně rozehrané série, když v úvodním utkání na půdě Taranta vyhrály. Následné dva duely však patřily Italkám.

Hráčky USK do utkání nastoupily bez své elitní střelkyně Evy Vítečkové, která si při páteční domácí porážce s Tarantem o pouhé dva body zlomila malíček.

Čtěte také:
USK v závěru proklouzlo čtvrtfinále mezi prsty

Ofenzivu Pražanek tak dlouho táhla rozehrávačka Whalenová a také překvapivě pivotmanka Kulichová, která se jindy do útoku příliš nezapojuje a stará se hlavně o defenzivu.

Obě pivotky brzo nasbíraly čtyři fauly

I její zásluhou mělo USK v prvních minutách mírně navrch, ovšem od 5. minuty začaly hostující hráčky výrazně zaostávat a následnou pasáž hry prohrály 6:20.

Soupeřky tak odskočily na jedenáctibodový rozdíl. Teprve pak vysokoškolačky znovu na chvíli vyrovnaly hru, ale to bylo pozdě.

Navíc do problémů s fauly se dostaly obě klíčové podkošové hráčky Kulichová a Milton-Jonesová, která měla po 16 minutách hry na kontě už čtyři fauly.

USK nepomohla ani Maltsiová, která nastoupila poprvé po zranění, avšak forma jí ještě chyběla a ani jeden ze svých tříbodových pokusů netrefila.

USK se vůbec nedařila střelba z pole

Podobně na tom byly i její spoluhráčky, a tak tradičně silná zbraň USK selhala. Za celý zápas hostující hráčky trefily pouze dvě trojky ze 13 pokusů. Navíc ztratily hned 23 míčů.

Definitivně rozhodnuto pak bylo ve třetí čtvrtině, kterou český vicemistr prohrál o 13 bodů a do poslední desetiminutovky šel s propastnou ztrátou 25 bodů.

Český celek již neměl sílu vzdorovat a odvezl si nečekaný debakl, po kterém v Evropě končí. Naopak Taranto se utká o premiérovou účast ve Final Four s Jekatěrinburgem.

Třetí utkání osmifinále Evropské ligy:

Taranto - USK Praha 83:49 (21:13, 39:27, 65:40)
Nejvíce bodů:
Dačičová a Wambeová po 16, Mahoneyová 13, Godinová 12, Montagninová 11 - Elhotová 12, Milton-Jonesová 10, Kulichová a Whalenová po 9. Fauly: 23:22. Pět chyb: 34. Milton-Jonesová (USK). Trestné hody: 20/16 - 32/21. Trojky: 1:2. Konečný stav série: 2:1.

 

Právě se děje

Další zprávy