Welsch vs. Nymburk. Pikantní úvod osmifinále Eurocupu

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
18. 1. 2011 14:00
Zápas mezi Estudiantes a Nymburkem začne ve 20:00
Jiří Welsch
Jiří Welsch | Foto: Reuters

Praha - Hned na úvod fáze TOP 16 Eurocupu čeká nymburské basketbalisty velmi zajímavý zápas.

V úterý proti nim totiž v barvách španělského soupeře Estudiantes Madrid nastoupí v současné době nejzkušenější český hráč Petr Welsch.

Kromě Welschova týmu narazí Nymburk v osmifinálové skupině, odkud postupují nejlepší dva celky, ještě na italskou Casertu a turecký Galatasaray Istanbul.

Čtěte také:
Nymburk v Jadranské lize bez potíží přehrál Zadar
Basketbalistky USK Praha rozdrtily Kaunas a jdou dál

Ač je Estudiantes momentálně na čtrnáctém místě španělské ACB ligy, zůstává stále favoritem. Středočeši však nic předem nevzdávají. Už v základní skupině se přesvědčili, že se dá hrát s každým, když šokovali výhrou na palubovce Cajasolu Sevilla, čímž se rozhodujícím krokem přiblížili k postupu mezi nejlepší šestnáctku.

Ronen Ginzburg
Ronen Ginzburg | Foto: ČTK

"To, že jsme už jednou letos ve Španělsku dokázali vyhrát, je určitě povzbuzení i před cestou do Madridu. Ale když se dostanete mezi nejlepší šestnáctku Eurocupu, už si nemůžete moc vybírat, každý zápas je přetěžký," řekl nymburský trenér Ronen Ginzburg.

Že se o všem rozhodne až na palubovce, dokládá i fakt, že je klub z Madridu letos velmi nevypočitatelný. S papírově slabšími soupeři zaváhá a potom porazí kdejakého velikána. O tom se ve španělské lize na vlastní kůži přesvědčila i hvězdná mužstva Euroligy jako jsou Valencia, Malaga či Barcelona.

"Víme o tom, že občas mají výkyvy. Třeba si proti nám vyberou horší den, ale nemůžeme na to spoléhat. Jejich úspěchy proti velkoklubům jsou pořád varováním. Třeba poslední výhra ve Valencii mluví za všechno," uvedl Ginzburg.

Podobně nevyrovnaný bývá i prostor, který v zápasech Eurocupu dostává Jiří Welsch. Brzy jednatřicetiletý český reprezentant odehraje v každém zápase průměrně dvacet minut. Letos však zažil i utkání, kdy téměř neslezl z palubovky. Naopak jednou se na hřišti ohřál pouze na třináct minut. V prozatimních šesti duelech nasázel soupeřům 36 bodů; k nim přidal 15 asistencí a 7 doskoků.

 

Právě se děje

Další zprávy