LeBron James: V NBA je moc týmů, některé z nich zrušte

ČTK ČTK
25. 12. 2010 16:00
James chce snížit počet týmů na úroveň 80. let

New York - Hvězdný basketbalista LeBron James z Miami by chtěl snížit počet týmů v NBA. Třicet klubů je podle něj moc a úroveň zámořské soutěže to snižuje.

"Doufám, že liga něco vymyslí, aby byla jako v 80. letech, kdy v jednom týmu hráli tři členové Síně slávy, tři superhvězdy a tři hráči z výběru pro Utkání hvězd," řekl James v rozhovoru pro televizní stanici ESPN.

"Tehdy byla liga skvělá. Ne jako teď, kdy je moc rozmělněná," dodal.

Čtěte také:
Kouč Lakers: Buď zrušte basket o Vánocích, nebo Vánoce

Některá mužstva podle něj nemají dostatečnou kvalitu. "Představte si, že byste vzali Kevina Lovea z Minnesoty, dali ho do jiného týmu a soutěž zúžili. Prostě byste vzali dobré hráče ze špatných klubů a udělali byste týmy, které by mohly být opravdu dobré," uvedl James.

"Neříkám zrušte Minnesotu a New Jersey. Ale lidé nejsou hloupí, já nejsem hloupý, takže víme, že by to lize prospělo," prohlásil.

Pětadvacetiletý James také ve stínu dnešního zápasu s Los Angeles Lakers uvedl, že se mu nelíbí hrát o Vánocích. Podle hvězdy Miami by ale kritika svátečních zápasů nebyla taková, kdyby v lize byly jen kvalitní celky jako v 80. letech.

"Týmy byly složené z hvězd. Právě proto se fanoušci na všechny duely těšili. Nejen proto, že to byl vánoční zápas," řekl James.

 

Právě se děje

Další zprávy