Je to obrovské vítězství, těší Nymburk po Seville

Red Spo, ČTK
15. 12. 2010 17:40
Český tým je v Eurocupu blízko postupu mezi TOP16
Ronen Ginzburg, trenér Nymburka
Ronen Ginzburg, trenér Nymburka | Foto: ČTK

Sevilla - Obrovské vítězství. Tak zhodnotil trenér basketbalistů Nymburka Ronen Ginzburg úterní výhru v Evropském poháru ULEB na palubovce favorizované Sevilly 89:68. Nymburku hrozilo vyřazení, avšak po nečekaně hladkém vítězství má český mistr naopak blízko k postupu.

"Pro nás je to obrovské vítězství. Porazit španělský klub je pro Nymburk pocta. Zvláště tímto způsobem," radoval se Ginzburg.

"Hráli jsme velmi dobře. Od začátku jsme byli hodně koncentrovaní. Hráči chtěli vyhrát a na jejich výkonu to bylo znát. Rozhodující bylo, že jsme nedělali chyby a neztráceli míče tak jako v prvním vzájemném duelu," dodal.

Čtěte také:
Nymburk šokoval v Eurocupu Sevillu a míří za postupem
Musíme hrát chytře,znělo z Nymburka před bitvou v Seville
Veselý prožil chvíle hrůzy. Jeho tým napadli chuligáni

Právě časté ztráty vedly k tomu, že první vzájemný zápas Nymburk doma prohrál o 16 bodů. "Každý zápas má svou vlastní historii. V prvním utkání jsme nehráli tři čtvrtiny špatně, ale v té poslední to už bylo horší. Tady jsme hráli výborně celý zápas. V podstatě jsme neměli žádný špatný úsek," chválil Ginzburg. Rozdíl ve skóre prý řešil až v závěru zápasu. "Začalo mě to zajímat až v posledních třech minutách. Prvním krokem bylo vyhrát. A bylo to hodně těžké vítězství. Až poté jsme mohli začít myslet na těch 16 bodů," přiznal izraelský trenér.

Postup je blízko

Také hráči byli z výhry nad Sevillou nadšení. "Já osobně jsem velice šťastný za tuto výhru a musím vyslovit velký dík celému týmu, trenérům, protože vyhrát ve Španělsku o jedenadvacet bodů je podle mě mimořádný úspěch nejen pro hráče, ale i pro trenéry a celý klub," uvedl rozehrávač Afik Nissim. "Tohle vítězství je bomba. Důležité je, že máme opět postup pouze ve svých rukách," dodal Pavel Pumprla.

Basketbalisté Nymburka děkují fanouškům, vpravo Radoslav Rančík.
Basketbalisté Nymburka děkují fanouškům, vpravo Radoslav Rančík. | Foto: Aktuálně.cz

V sobotu Nymburk čeká zápas Adriatické ligy v Záhřebu s Croatií a následně v úterý přivítá v Pardubicích Rigu, kterou potřebuje porazit, aby si zajistil postup mezi 16 nejlepších celků Eurocupu. "Oproti předchozímu vzájemnému zápasu se Riga hodně zlepšila. Ale když k tomu duelu přistoupíme stejně zodpovědně jako v Seville, jsem si jistý, že znovu vyhrajeme," nepochyboval Ginzburg. "Doufám, že předvedeme stejný výkon jako proti Seville a Rigu smázneme jako tabuli ve škole," dodal Pumprla.

Naopak v Seville zavládlo velké zklamání. Zatímco v Pardubicích nad Nymburkem suverénně vyhrála, tentokrát zcela propadla. Přitom výhra by španělský klub posunula dál a i porážka o méně než 16 bodů by dávala dobré naděje. Teď Seville nezbývá než v závěrečném utkání porazit Hapoel Jeruzalém minimálně o pět bodů a doufat, že Riga nevyhraje nad Nymburkem. "Měli jsme šanci si zajistit postup už teď. Místo toho se musíme snažit a ukázat proti Hapoelu odlišnou tvář, než jakou jsme ukázali proti Nymburku," nabádal trenér Sevilly Joan Plaza.

Úterní výkon svých svěřenců hodnotil velmi kriticky. "Hráli jsme příšerně a porážku si zasloužili. Každý tým má jednou za čas špatný den a ten náš přišel dnes. Mysleli jsme si, že dokážeme hrát lépe. Může se prohrát, ale ne tímto způsobem," prohlásil Plaza, podle kterého na tým zřejmě dolehl náročný program. "V poslední době jsme tvrdě dřeli ve španělské lize a nebyli jsme schopní během 72 hodin zopakovat stejně kvalitní výkon," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy