Veselý prožil chvíle hrůzy. Jeho tým napadli chuligáni

Red Spo, ČTK
13. 12. 2010 16:37
Na autobus Partizanu zaútočili příznivci soupeře

Zadar - Chvíle strachu si v neděli prožili basketbalisté Partizanu Bělehrad i s českým reprezentantem Janem Veselým, na jejichž autobus po utkání Jadranské ligy v chorvatském Zadaru zaútočili kameny fanoušci domácího klubu.

Incident odnesl lehkým řezným zraněním v obličeji trenér Vladimir Jovanovič, na nějž se vysypalo rozbité sklo. Hráči i Veselý podle informací chorvatských médií vyvázli bez zdravotní újmy.

Čtěte také:
Nymburk v Jadranské lize znovu prohrál a propadá se
Nymburk stačil na Široki Brijeg jen v první čtvrtině

Asi pět nebo šest zadarských příznivců zaútočilo na autobus s hráči Partizanu poté, co srbští basketbalisté mířili po utkání na letiště. Nepomohlo jim ani to, že je převážel autobus patřící zadarskému týmu.

Dvěma kameny rozbili skla autobusu a střepy vzápětí pořezaly v obličeji a na hlavě kouče Jovanoviče. Hráčům se nic nestalo. "Honza je v pohodě. Zraněn byl jen trenér, ale není to vážné," řekl otec českého hráče Jan Veselý starší.

Předtím nečekaná porážka

Partizanu tak výprava do Zadaru hodně zhořkla. Nejprve jako velký favorit musel strávit překvapivou porážku 88:91 s týmem z chvostu tabulky, pak přišlo ještě napadení domácími chuligány.

Útok proti výpravě Partizanu okamžitě odsoudilo vedení zadarského klubu. "Byl to akt divoké, barbarské agrese namířený proti jednotlivcům. Nemá nic společného se sportem, stejně tak poškozuje pověst Zadaru i celého Chorvatska," stojí v klubovém prohlášení. Ředitel Zadaru Zdenko Mičič už s omluvou kontaktoval také vedení Partizanu, které ji přijalo.

Od události se distancovali i zástupci tvrdého jádra fanoušků KK Zadar. Atak prý mají na svědomí lidé, kteří ve fanklubu "Tornádo", jak si zadarští ultras říkají, nefigurují. "My fandíme svému týmu a tento incident odsuzujeme," řekl zástupce fanoušků Boris Marin.

 

Právě se děje

Další zprávy