Proti Nymburku jsem byl přemotivovaný, přiznal Veselý

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
15. 11. 2010 7:00
Hvězda Partizanu si proti Nymburku připsala jen 4 body
Největší český talent současnosti v sobotu odehrál 20 minut
Největší český talent současnosti v sobotu odehrál 20 minut | Foto: Reuters

Pardubice - Několik dní to vypadalo, že hlavní hvězda Partizanu Bělehrad - český basketbalista Jan Veselý - bude muset kvůli zranění ruky utkání s Nymburkem oželet.

Stihl se ale včas uzdravit a mohl si tak prestižní duel proti českému klubu užít přímo na palubovce.

Domácí mistr však skvělým výkonem slavného soka v dramatické bitvě udolal těšným výsledkem 73:69, a tak měl Veselý po utkání přesně opačnou náladu, než mu velí jeho jméno.

Čtěte také:
Nymburk v Adriatické lize skolil slavný Partizan
Nymburk vyhrál nad Cibonou košem 4 sekundy před koncem

"Nymburk odehrál velice dobrý zápas a já mu chci pogratulovat. Naopak my jsme hráli bez koncentrace. Přístup byl špatný jak v útoku tak v obraně," smutnil bezprostředně po střetnutí.

Foto: ČTK

Domácí suverén si tak znovu v evropském měřítku posílil zvuk svého jména. O tom, zda by se dokázal prosadit i v Evropské lize, v níž Partizan hraje pravidelně, si však Veselý netroufá spekulovat. "To nemůžu říct, protože každý zápas je jiný."

Jak již bývá několik let zvykem, hraje Nymburk zápasy proti nejlepším soupeřům v pardubické ČEZ aréně. Do té si i tentokrát našlo cestu téměř 7000 diváků. "Ale nepřekvapilo mě to. Přeci jen je to poprvé, co tu hrál Partizan. Lidi proto na nás byli zvědaví. My jsme se jim ale zrovna moc nepředvedli," litoval dvacetiletý talent českého basketbalu, který v utkání skóroval jen dvakrát.

"Chtěl jsem tu udělat co nejlepší dojem, ale to se mi nepovedlo. Asi jsem byl přemotivovaný a podlehl té skvělé atmosféře. Rozhodilo mě to," přiznal Veselý, kterého publikum při úvodním představování bouřlivě přivítalo.

Partizanu se letos příliš nedaří ani v Adriatické lize ani v Eurolize. Přitom trenér Vlada Jovanović prohlásil, že nebere nic jiného, než obhajobu titulu. Stejně jako v minulé sezoně se však Bělehradští musejí vyrovnávat s odchodem většiny opor. "Věděli jsme, že se ten tým jako každý rok rozejde, přijdou noví hráči a budeme muset začít od začátku. S tím jsme šli i do této sezony," dodal Veselý.

 

Právě se děje

Další zprávy