Basketbalistky USK prohrály první zápas Euroligy o bod

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
27. 10. 2010 20:45
ZVVZ USK Praha - Salamanca 65:66

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha vstoupily do Evropské ligy porážkou. V hale na Folimance podlehly v prvním zápase skupiny C španělské Salamance 65:66.

Vysokoškolačky v závěru zápasu doplatily na to, že se vyfaulovala členka All-Stars nedávného mistrovství světa Eva Vítečková a také americká mistryně světa Lindsey Whalenová.

Přestože USK dlouho držela ve vedení svými přesnými trojbodovými pokusy řecká křídelnice Evanthia Maltsiová, necelou minutu před koncem proměnila klíčovou trojku Španělka Alba Torrensová a Salamanca si poté vedení zkušeně udržela.

"Prohra o bod bolí, ale zas je to prohra, která motivuje. Kdybychom měli více štěstí a trpělivosti, pak to mohlo být obráceně. I přes prohru to není špatný start do Euroligy. Ukázali jsme toho hodně, na čem se dá stavět. Soupeř veze z Prahy cenné body, které si budeme muset vzít zpátky někde jinde," řekl ČTK po utkání trenér USK Lubor Blažek.

Čtěte také: Startuje liga vicemistryň světa. V akci osm medailistek

"Jsem rád, že jsme většinu zápasu odehráli alespoň se čtyřmi českými hráčkami, což v minulé sezoně neexistovalo," dodal trenér, který dovedl české reprezentantky ke stříbrným medailím na MS. V kádru USK jich má hned sedm.

Pražanky budou vedle Salamanky bojovat o čtyři postupová místa se Spartakem Moskva, Galatasarayem Istanbul, Tarbes a Kaunasem.

Evropská liga basketbalistek - skupina C:

ZVVZ USK Praha - Salamanca 65:66 (14:18, 33:34, 46:50)
Nejvíce bodů:
Maltsiová 17, Miltonová-Jonesová 11, Whalenová 9, Vítečková 7 - Torrensová 20, De Souzaová 12, Snellová 11, Lyttleová 10. Fauly: 16:14. Trestné hody: 5/3 - 16/14. Trojky: 6:4. Diváci: 500.

 

Právě se děje

Další zprávy