Blažek: Nechci brečet, ale rozhodčí pískali proti nám

ČTK ČTK
28. 9. 2010 21:50
Podle Blažka jsou sudí proti pořádajícímu týmu
Podle Lubora Blažka jsou sudí tentokrát proti pořádajícímu týmu
Podle Lubora Blažka jsou sudí tentokrát proti pořádajícímu týmu | Foto: www.cbf.cz

Brno - Prohra se Španělskem rozdílem dvaceti bodů po nevydařené závěrečné čtvrtině zklamala trenéra českých basketbalistek Lubora Blažka. Kouč se sice nechtěl vymlouvat na rozhodčí, z některých jejich výroků měl ale pocit křivdy.

"Dělali jsme, co jsme mohli. Jsem ale přesvědčen, že rozhodčí, který stál u půlící čáry, těžko viděl, jestli byl aut náš nebo soupeřek. Také proto, že rozhodčí, který byl u akce blízko, nám dal míč a jeho vzdálený kolega situaci změnil," zlobil se na tiskové konferenci.

"Zřejmě byla velká obava z toho, aby se nestalo něco podobného jako na nedávném šampionátu mužů. Tam sudí tlačili Turecko do finále," posteskl si Blažek, který ale nechtěl téma rozhodčích více rozebírat.

Čtěte také: Basketbalistky střelecky selhaly a Španělsku podlehly

Hlavní příčinu prohry viděl český kouč v kvalitě španělského týmu.

"Když už si střeleckou pozici vypracují, tak ji promění. My bohužel jsme ještě v pozici, která už nejde lépe vypracovat, schopni neskórovat. Potom znervózníme," uvedl Blažek, který ale navzdory porážce ocenil bojovnost a pracovitost svých svěřenkyň.

Nechtěl však těmito výroky vyvolat polemiky a diskuze. "Španělsko bylo lepší a má světovou úroveň dlouhodobě," prohlásil trenér.

Litoval zbytečně ztracených míčů. "Bylo to ve chvílích, kdy měly soupeřky problémy, a my jsme neskórovali. Což se ze střídačky těžko odstraní. Vadí mně, že když jsme pod košem sami, tak jej nedáme," poznamenal Blažek.

V závěrečné čtvrtině už bylo podle kouče jasné, kdo v zápase kraluje a vyhraje.

"Udělali jsme dvě fatální chyby. A potom ještě po neúmyslné srážce dvou hráček nám rozhodčí zapískali úmyslný faul. Přitom se mohlo jednat i o útočný faul Španělky," vrátil se český kouč k dalšímu spornému momentu.

 

Právě se děje

Další zprávy