Fanoušci Lakers slavili titul výtržnostmi v ulicích

ČTK ČTK
18. 6. 2010 12:59
Několik aut po řádění fandů shořelo
Foto: Reuters

Los Angeles - Situace se opakovala na palubovce i v ulicích. Basketbalisté Los Angeles Lakers obhájili titul v NBA a stejně jako před rokem jejich fanoušci při oslavách v ulicích města způsobili navzdory zvýšeným policejním opatřením nepokoje.

Dav cestou z haly Staples, v které domácí vyhráli nad Bostonem Celtics rozhodující sedmé finále 83:79, zaplnil vozovku a rozhoupával projíždějící auta.

Lidé lezli na kapoty, zapalovali světlice, poničili dopravní značky, rozbili pár výloh a házeli na policisty předměty. Na jedné z ulic začal hořet vůz taxislužby.

Čtěte také: Bryantovi Lakers obhájili titul v basketbalové NBA

"Po opuštění haly se vytvořila skupina fanoušků, kteří oslavovali nezodpovědně a dělali problémy. Okamžitě jsme nasadili jednotky tam, kde byly potřeba," řekla agentuře AP policejní mluvčí Mary Gradyová.

Foto: Reuters

Policie se na očekávané oslavy připravovala a do ulic poslala mnoho hlídkových vozů, jízdní jednotku a speciální oddíl na potlačování nepokojů.

Devět lidi bylo zadrženo pro opilost, vandalismus a podněcování k nepokojům, ale počet obviněných zřejmě ještě vzroste.

Někteří fanoušci se snažili situaci uklidňovat. Když příliš horlivý fanda začal bušit do okna černé mazdy, kterou se snažil otevřít, jiní protestovali.

 "Ty snad nejsi z L.A.! Tohle je L.A. Žádné zapalování!" křičel na výtržníka muž, který měl na sobě dres se jménem Kobeho Bryanta.

 

Právě se děje

Další zprávy