Nymburskou šňůru bez prohry utnul debaklem Prostějov

Red Spo, ČTK
30. 12. 2009 20:50
Nymburk prohrál přesně po roce, s Prostějovem 58:87.
Nymburští basketbalisté okolo trenéra Kacurina
Nymburští basketbalisté okolo trenéra Kacurina | Foto: Aktuálně.cz

Prostějov - Basketbalisté mistrovského Nymburka přišli v domácí soutěži o neporazitelnost. V dnešním utkání 20. kola prohráli dosavadní suveréni sezony v Prostějově s druhým týmem tabulky nečekaně a vysoko 58:87.

Svěřenci Muliho Kacurina našli přemožitele přesně po roce; loni rovněž 30. prosince prohráli v Děčíně 78:86.

Obhájce prvenství naprosto propadl ve druhém poločase. Ten první ještě vyhrál 38:37, ale po změně stran hru nečekaně ovládlo domácí družstvo.

Čtěte také: Nymburk prohrál v Bambergu a klesl na třetí místo

Přes jejich kvalitní obranu si Nymburk nedokázal vypracovat šance na zakončení a ukvapenou koncovkou dával soupeři šanci ke zvyšování náskoku. Nymburk dal ve třetí čtvrtině jen šest bodů i tu poslední prohrál výrazným rozdílem 14:26 a na Hané utrpěl debakl.

"Stalo se přesně to, co vloni. Po přestávce hráči nebyli schopni ani běhat, ani trefit koš," postěžoval si v České televizi nymburský trenér Muli Kacurin.

To domácí Peter Bálint byl nadšený, jeho tým porazil Nymburk po bezmála třech letech a poprvé po 15 porážkách v předchozích vzájemných ligových zápasech. "Odehráli jsme skvělý zápas ve skvělé atmosféře. Rozhodlo se v úvodu druhého poločasu. Dobrou obranou jsme nepouštěli soupeře ke střelbě, sami jsme dali dvě těžké střely v posledních sekundách," uvedl Bálint.

 

Právě se děje

Další zprávy