Hvězdný střelec Iverson plánuje ukončení kariéry v NBA

jar
26. 11. 2009 8:00
Iverson to řekl poté, co rozvázal smlouvu s Memphisem

Praha - Hvězdný Allen Iverson je blízko ohlášení konce kariéry. "Rád bych oznámil, že plánuji ukončit kariéru v NBA," nechal se slyšet čtyřiatřicetiletý basketbalista deset dní poté, co rozvázal smlouvu s Memphis Grizzlies.

Na webu basketbalového analytika Stephena A. Smithe zároveň dodává, že má ještě stále velkou chuť hrát. "Pořád basketbal miluji a myslím si, že bych mohl být na nejvyšší úrovni," podotkl čtyřnásobný nejlepší střelec soutěže.

Je ale připraven na to, že se k basketbalu už nikdy nevrátí. "Mám za sebou třináct skvělých sezon, za což jsem vděčný, ale odchodem získám čas se pořádně věnovat ženě a dětem," dodal Iverson, který byl v roce 2001 vyhlášen nejlepším hráčem ligy.

Čtěte také: Iversona štve, že musí v Memphisu vysedávat na lavičce

Iverson letos za Grizzlies odehrál jen tři zápasy. Poté s klubem rozvázal smlouvu a oficiálně uvedl, že důvodem jsou jeho osobní záležitosti.

Je tak možné, že už si nikdy nevylepší svou excelentní střeleckou bilanci, kterou si vydobyl za pouhých třináct sezon. Jako šestnáctý hráč NBA totiž překonal hranici 24 tisíc nastřílených bodů.

 

Právě se děje

Další zprávy