Iversona štve, že musí v Memphisu vysedávat na lavičce

kub
5. 11. 2009 21:24
Hvězdný Iverson v Memphisu více sedí na lavičce než hraje.

Praha - Allen Iverson, špičkový rozehrávač zámořské NBA, rozhodně nemá ve svém novém působišti Memphisu na růžích ustláno. To spíš rezervováno místo na lavičce náhradníků. A to se třetímu nejlepšímu střelci historie NBA rozhodně nelíbí.

Čtyřiatřicetiletý rozehrávač v září vyměnil Detroit za Memphis Grizzlies. "Bůh vybral, že mým dalším působištěm bude Memphis. Cítím, že se mají na to vítězit," okomentoval tehdy svůj přestup.

Jenže Grizzlies dokázali v pěti zápasech zvítězit pouze jednou. A Iverson, který se po zranění vrátil do zápasového kolotoče, odehrál ve dvou utkáních pouhých 28 a 18 minut. Přitom byl zvyklý na dvojnásobné vytížení a role náhradníka mu rozhodně nevoní.

"Jsem už fit, proto mám velký problém s tím, že sedím na lavičce. Nemůžu být jen náhradníkem," zlobí se.

Přestože hraje na postu rozehrávače, hodně rád sám zakončuje. Nemyslí si však, že by jeho pozice v sestavě souvisela s jeho způsobem hry. "Přece nezměním svůj styl, díky nemuž jsem tak zářil."

Jenže trenér Weary Hollins dává přednost dvaadvacetiletému mladíkovi O.Y.Mayovi, který v zápase s Denverem nastřílel skvělých 40 bodů. I přesto Memphis prohrál. Zatím jej však kouč nasazuje o hodně více než Iversona.

S tím se ale hrající legenda nehodlá smířit. "Nejsem šestým hráčem," žádá si zařazení do základní pětky.

 

Právě se děje

Další zprávy