Brňanky na úvod EL padly. Nestačily na Spartak Moskva

ČTK ČTK, Red Spo
28. 10. 2009 18:58
Spartak Moskva - Sika Brno 95:71
Foto: Attila Racek

Vidnoje - Basketbalistky týmu Frisco Sika Brno prohrály v úvodním utkání nového ročníku Evropské ligy ve skupině D v Moskvě s obhájkyněmi posledních tří vítězství v této soutěži Spartakem rozdílem čtyřiadvaceti bodů 71:95.

Brňanky udržely s favorizovanými soupeřkami krok do sedmnácté minuty, kdy ještě prohrávaly rozdílem jednoho bodu. Ještě do poločasu ale po rychlých kombinacích získal ruský tým jedenáctibodový náskok, který už Brňanky nedokázaly zvrátit.

Stínem utkání je zranění Zuzany Žirkové, která odehrála pouze necelých pět minut.

Čtěte také: Krach basketbalitek odnesl Veverka. Byl odvolán

"Hodně nám chyběla na střední rozehrávce, kde potom ležela hlavní tíha na Horákové. Když si potřebovala odpočinout, tak ji nahradila Hejdová. Té však zatím chybí zkušenosti," řekl po zápase ČTK trenér Brňanek Jan Bobrovský, který byl spokojen s první čtvrtinou a s částí druhé.

"Nehráli jsme tak špatně, jak odpovídá výsledek. Měli jsme prohrát menším rozdílem. Spartak Moskva je ale velmi silný," dodal Bobrovský.

Nejlepší střelkyní Brna byla s 20 body Němka Linda Fröhlichová. "Soupeřky jí nechaly prostor ke střelbě a ona jej využívala. Padalo jí to do koše, hrála dobře," dodal brněnský kouč, který nechal celý zápas bez vystřídání na palubovce novou posilu Američanku Bonnerovou.

Vítězka letošní WNBA by měla patřit k posilám hlavně v doskakování, ovšem v tomto směru nesplnila očekávání, neboť získala pouze jeden míč. Také její střelba z dvoubodového území měla pouze pětadvacetiprocentní úspěšnost.

"Zatím se hledá a sehrává se s novými spoluhráčkami. Celkově jsme oproti soupeřkám podstatně hůře doskakovali," řekl Bobrovský. Také v úspěšnosti trestných hodů byl Spartak Moskva výrazně lepší.

V úvodní čtvrtině stačil český tým nejen v obraně, ale také vynikal přesností v koncovce. Po první desetiminutovce dokonce Brňanky vedly 23:22. "Ve druhé polovině jsme ještě stáhli na devítibodový rozdíl. Potom jsme ale zápas nepochopitelně vypustili," tvrdil brněnský kouč.

Hlavní oporou Spartaku Moskva byla Američanka Diana Taurasiová, která zakončovala většinu útoků. Dobře jí sekundovaly její krajanky Fowlesová, McCarvillová a také Lotyška Jekabsoneová.

Naopak obávané posily Ruska Korstinová a Srbka Petrovičová střelecky zklamaly a obě zaznamenaly pouze dva body.

 

Právě se děje

Další zprávy