Bryant pokořil stánek Knicks i rekord Michaela Jordana

yac
3. 2. 2009 12:35
Bryant nastřílel v Madison Square Garden 61 bodů

New York - Superhvězda basketbalových Los Angeles Lakers Kobe Bryant si v úterý vynutil obdiv vyprodané Madison Square Garden. V zápase proti New York Knicks se mu podařilo nastřílet 61 bodů, což letos ještě nikdo jiný nedokázal a navíc pomyslně porazil i samotného Michaela Jordana. 

"Je to požehnání, když můžete dělat to, co milujete, a zároveň zažít takovou věc," komentoval Bryant po zápase svůj výkon.

Vyprodaná Madison Square Garden musela obdivovat jeho střeleckou mušku a nakonec tleskala i překonanému rekordu: 61 bodů na palubovce mýty opředeného svatostánku newyorského sportu ještě žádný hostující hráč nezaznamenal. Bryant svým výkonem o šest bodů předběhl dosavadního držitele nejlepšího výsledku, Michaela Jordana.

Čtěte také: Basketbalistky Brna si vynutily 3. zápas, USK končí

"Chtěli jsme ho trochu vyšťavit, aby se vystřílel, ale to se nestalo. Prostě jel dál," smutně kroutil hlavou domácí kouč D´Antoni.  

Nicméně i tak Bryantovo osobní maximum zůstává na 81 bodech v jednom zápase (v roce 2006 proti Torontu). Absolutní rekord NBA pak drží Wilt Chamberlain, který v roce 1962 nasázel bodů rovnou stovku.

Los Angeles Lakers díky skvělému výkonu Bryanta zvítězili 126:117. Drží se tak na první příčce Západní konference a mohou dál živit naději na titul. Ten naposledy vyhráli v roce 2002, kdy v dresu Los Angeles zářil po boku Bryanta ještě Shaquille O´Neal.

 

Právě se děje

Další zprávy