Bolt má další problém. Powell nepoběží ve štafetě

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
1. 9. 2011 16:30
Podle Powellova agenta by byl jeho start velký risk

Tegu - Po diskvalifikaci ve finále sprintu na 100 metrů se vyskytly pro Usaina Bolta další potíže. Asafa Powell, který měl tradičně finišovat v jamajské stafetě na 4x100 metrů, kvůli zranění třísel do závodu nezasáhne.

Bolt přijel do Tegu obhájit tři zlaté medaile z MS v Berlíně (100, 200 a 4x100 metrů - všechny ve světových rekordech), po předčasném startu v neděli na stovce a následné diskvalifikaci je tak ohrožena i druhá zlatá obhajoba.

Powell, který na stovce zaběhl začátkem sezony v Lausanne nejlepší čas roku, musel kvůli svému zranění vynechat už stovku a nyní se rozhodl neriskovat, aby si své zranění neobnovil.

Čtěte také:
Češi stále čekají na medaili. Bába je 4., Hejnová sedmá
VIDEO Bolt ve finále stovky ulil start a byl diskvalifikován
VIDEO MS má svého hrdinu. Pomalého sprintera ze Samoy

To si Powell způsobil koncem července na mítinku v Budapešti.

Usain Bolt
Usain Bolt | Foto: Reuters

"Potřebuje ještě několik dnů, aby se plně zotavil. Pro tým by to byl příliš velký risk a Asafa si takovou odpovědnost nechce vzít na svá bedra," citovala agentura Reuters Powellova agenta Paula Doyla.

I přes Powellovu absenci však zůstávají Jamajčané největšími favority na zisk zlata. Vedle Bolta štafetu poběží nový mistr světa na stovce Yohan Blake. Hlavním rivalům z USA navíc bude chybět vůbec největší hvězda - Tyson Gay.

Rozběhy štafety stejně jako finále se poběží v neděli. Už v pátek však budou na progamu rozběhy a semifinále dvoustovky, její finále se pak poběží v sobotu. 

 

Právě se děje

Další zprávy