Uchov je démon, já jsem spokojen, říká stříbrný Bába

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
5. 3. 2011 16:40
Výškař Bába získal na halovém ME stříbrnou medaili
Jaroslav Bába
Jaroslav Bába | Foto: Reuters

Praha - Český výškař Jaroslav Bába získal na halovém mistrovství Evropy v atletice stříbrnou medaili, kterou si zajistil výkonem 234 centimetrů.

Pro Bábu to je třetí medaile z velké akce, ty předchozí dvě jsou však již sedm roků staré. "To čekání už bylo hodně dlouhé. Pocity jsou super," vyznal se po závodě stříbrný medailista.

Nad jeho síly byl na šampionátu v Paříži pouze Ivan Uchov z Ruska. Ten skočil ještě o čtyři centimetry víc. "Snažil jsem se, co to šlo, ale on (Uchov) je halový démon a nejde asi letos porazit. Takže já jsem nakonec spokojený, pro mě je to takové malé vítězství, on je někde jinde," uznal kvality výškařského vládce.

Bronz patří dalšímu Rusovi Alexandru Šustovovi, který zdolal stejnou výšku jako Bába, ovšem až na třetí pokus.

Čtěte také:
Sedmiboj Romana Šebrleho sledujeme ŽIVĚ
Svoboda má zlato z halového ME, protest se nekonal

Česká výškař působil až do mety 234 centimetrů suverénně, když jako jediný skočil vše na první pokus. V době, kdy ve hře zůstávali už jen tři jistí medailisté, Bába poprvé selhal a Šustov definitivně odpadl.

Poté začaly taktické šachy mezi Bábou a Uchovem. Ten na rozdíl od šestadvacetiletého rodáka z Karviné laťku ve výšce 236 centimetrů překonal. Bába si nechal další pokusy v zásobě a zkusil překonat český rekord na výškách 238 a 240 centimetrů, jenže neuspěl. 

 

Právě se děje

Další zprávy