Špotáková vyhrála oštěp v Gatesheadu, Hejnová doběhla druhá

ČTK, Red Spo
31. 8. 2009 18:04
Špotáková má v závěru sezony dobrou formu
Barbora Špotáková.
Barbora Špotáková. | Foto: Reuters

Gateshead - Vicemistryně světě Barbora Špotáková vyhrála oštěp na mezinárodním mítinku v britském Gatesheadu a prokázala, že má i v závěru sezony dobrou formu.

Olympijská vítězka dnes hodila 65,57 metru a jasně porazila Němku Christinu Obergföllovou o více než tři metry. Druhá skončila v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová v času 55,56 sekundy. O tři desetiny rychlejší byla pouze Rumunka Angela Morosanuová.

Největším tahákem mítinku byl start vicemistra světa v běhu na 100 metrů Tysona Gaye z USA, který se představil poprvé od porážky od fenomenálního Jamajčana Usaina Bolta na šampionátu v Berlíně.

Čtěte také: Špotáková jako Bolt. Dostala kámen z pražské hospody

Cílovou rovinku však v silném protivětru dva metry za sekundu proběhl v nevýrazném času 10,15 sekundy.

Špotákové se závod líbil, i když se točil vítr a občas sprchlo. Za svým letošním maximem zaostala světová rekordmanka o necelé tři metry, i když do Gatesheadu neodjížděla v úplné pohodě.

"Byla jsem pořád trochu unavená, ale ověřila jsem si, že v této sezoně ještě mohu hodit daleko, že mám ještě na lepší výkon," prohlásila v tiskové zprávě.

Připraví se proto na Světové atletické finále za dva týdny do Soluně. "Doufám, že to poletí také daleko," řekla k mítinku, na němž loni ve Stuttgartu hodila světový rekord.

 

 

Právě se děje

Další zprávy