Kudlička skočil jen 540 cm, do finále MS se nepodívá

Sport Sport, ČTK, Red Spo
20. 8. 2009 12:02
Kudlička třikrát shodil 555 centimetrů

Berlín - Tyčkař Jan Kudlička se do finále na mistrovství světa v Berlíně nepodívá. V první kvalifikační skupině dnes skočil pouze 540 centimetrů (na druhý pokus) a na postup musel zapomenout.

Limit pro finále měl hodnotu 575 cm. Kudlička obsadí dělené 23. místo.

Jeho největším problémem byl dnes vítr, neboť v rozcvičování se mu dařilo.

Základní výšku překonal sice napodruhé, ale s velkou rezervou. "Jenže pak začalo foukat proti. Já jsem se snažil čekat vždy do poslední chvíle, jestli se to neotočí," vykládal Kudlička. "Vítr nebyl extra silný, ale mně to vadilo," řekl novinářům.

Čtěte dále: Bába postoupil se štěstím, Svoboda je v semifinále

Jednadvacetiletý finalista olympijských her v Pekingu platí za velký tyčkařský talent, jeho osobní rekord z loňského sezony je 570 cm. Letos Kudlička překonal 562 cm a nominoval se do Berlína jako jediný český tyčkař.

Jeho limit B o centimetr sice překonal v Táboře Michal Balner, ale až po nominační uzávěrce.

"Věřil jsem, že do finále postoupím. Určitě nebude nutné skočit limit, ale prostě se to nepovedlo," řekl osmý muž z letošního mistrovství Evropy do 22 let.

"No nic, byla to dobrá zkušenost a jedu dál. Mám to ještě před sebou," uvedl svěřenec Boleslava Patery.

Těsně před kvalifikací ze soutěže odstoupil obhájce titulu Brad Walker. Američan si nedávno na mítinku v Monaku poranil kyčel a jeho start v Berlíně byl velmi nejistý. Pro Walkera je to další velké zklamání poté, co loni na olympiádě pokazil kvalifikaci.

 

Právě se děje

Další zprávy