Škrobáková zaspala na startu, do finále MS neprošla

Sport Sport, ČTK, Red Spo
19. 8. 2009 20:10
Škrobáková byla druhou nejlepší Evropankou

Berlín - Překážkářka Lucie Škrobáková bojovala o účast ve finále mistrovství světa v Berlíně marně a obsadila celkové dvanácté místo. V úvodním semifinálovém běhu dnes skončila čtvrtá časem 12,92 sekundy.

K postupu do večerního boje o medaile byl potřeba výkon 12,73, což je hodnota českého rekordu Škrobákové.

"S takovým časem se na mistrovství světa do finále nepostupuje," uznala Škrobáková. Potěšila ji ale skutečnost, že byla druhou Evropankou za Irkou Derval O'Rourkeovou, která byla poslední postupující do finále.

Už se těšila na mistrovství Evropy v Barceloně v příštím roce. "Tam budu ve svém živlo. Ale tady musím přiznat, že na ně ještě nemám," konstatovala.

Čtěte dále: Bába postoupil se štěstím, Svoboda je v semifinále

Potřebné dvě desetiny ztratila na startu. "Byla jsem suverénně nejhorší," prohlásila. Přitom neměla špatnou reakci.

"I dráha mi přišla dobrá. Ale já to vím, nemám takový rozjezd. Umím zabrat od druhé překážky do konce, ale dneska jsem to nedohnala," uvedla sedmadvacetiletá atletka.

Cítila se dobře, i když byla po úterním rozběhu trochu unavená a lehce ji bolelo koleno. "Ale to bylo v pohodě, když mi bouchli za zadkem, tak jsem to nevnímala," mávla rukou halová vicemistryně Evropy.

Její výkon prý není oslňující, ale ani podprůměrný. "Jsem tak trochu spokojená. Loni bych za to skákala do stropu," připomněla, že pod 13 sekund běžela poprvé právě loni. "Předvedla jsem svůj lepší standard," dodala.

Nejrychlejší v semifinále byla vítězka třetího rozběhu Američanka Dawn Harperová. Olympijská šampionka v Pekingu zaostala časem 12,48 pouze o jednu setinu za letošním světovým maximem krajanky Lolo Jonesové, která v Berlíně chybí.

Bolt prošel hladce do finále

V semifinále mužského závodu na 400 metrů zaběhl olympijský vítěz LaShawn Merritt z USA nejlepší čas sezony 44,37.

Jamajský sprinter Usain Bolt pokračuje ve spanilé jízdě mistrovstvím světa v Berlíně. V dnešním semifinále závodu na 200 metrů běžel opět jako při tréninku, přesto předvedl nejrychlejší výkon ze všech 20,08 sekundy.

Čtěte také: Nečekaný vyzyvatel Bolta: Hvězdný vytrvalec Bekele

Do čtvrtečního finále prošli všichni favorité, ale Bolt nebude mít při své formě konkurenci. Druhý nejlepší čas předvedl Američan Wallace Spearmon (20,14).

Po Boltově úžasném světovém rekordu na 100 metrů 9,58 sekundy se i na dvoustovce počítá s útokem na jeho historické maximum.

Na startu není Američan Tyson Gay, který se po prohraném finále na 100 metrů z dvoustovky odhlásil kvůli zdravotním potížím a nejspíš přijde i o svůj rekord šampionátu z Ósaky, kde vyhrál za 19,76. Boltův světový rekord z olympiády v Pekingu má hodnotu 19,30.

 

Právě se děje

Další zprávy