Špotáková zase vyhrála. Ale stěžovala si na povrch

Sport Sport, ČTK, Red Spo
20. 7. 2009 21:44
Špotáková vyhrála mítink na Krétě
Barbora Špotáková
Barbora Špotáková | Foto: Reuters

Rethymno - Česká oštěpařka Barbora Špotáková vyhrála dnešní mítink EAA v řeckém Rethymnu. Olympijská vítězka a světová rekordmanka, která bude za měsíc v Berlíně obhajovat titul mistryně světa, hodila na Krétě 62,93 m.

Svou velkou soupeřku Christinu Obergföllovou z Německa porazila Špotáková o více než metr. Třetí skončila Rumunka Maria Negoitaová, jež stejně jako zbylé oštěpařky nepřehodila šedesátimetrovou hranici.

"Soutěž měla hodinu zpoždění, měřilo se pásmem. Navíc jsme se při soutěži střídaly se skokem o tyči, bylo to zdlouhavé. Mondo bylo velmi vysušené a tvrdé jako beton, takže jsem musela hodit jen z překroku. Cítila jsem totiž na tvrdém povrchu po soustředění achillovky," uvedla pro oficiální web atletického svazu Špotáková.

Čtěte dále: Špotáková má skvělou formu. Zářila i na Strahově

Druhé místo obsadila tyčkařka Jiřina Ptáčníková výkonem 435 cm, který skočila na druhý pokus. Již jistá účastnice mistrovství světa podlehla pouze Rusce Taťjaně Polnovové, jež překonala laťku ve výšce 456 cm.

Šestá za 12,93 doběhla na 100 m překážek česká rekordmanka Lucie Škrobáková.

Závod v nejlepším letošním čase 12,47 vyhrála Američanka Lolo Jonesová, která si však na domácím šampionátu nevybojovala účast na světovém šampionátu. Nejrychlejší letošní dvoustovku předvedla Debbie Fergusonová-McKenziová z Baham, která vyhrála výkonem 22,33.

Na stodesítce překážek triumfoval podle očekávání kubánský suverén Dayron Robles.

Na mítinku se měl představit uzdravující se Petr Svoboda, nakonec však na Krétě nestartoval. "Nebyli jsme si ještě ve středu jistí, že to bude super, a chtěli jsme potvrdit start v pátek. Oni však už nechtěli čekat, měli v záloze Američany," řekl kouč Ludvík Svoboda.

 

Právě se děje

Další zprávy