Čínské krasobruslení se raduje. Díky prvnímu zlatu

Red Spo, ČTK
16. 2. 2010 8:43
Ve sport. dvojicích vyhráli Süe Šen a Čao Chung-po
Všichni medailisté na stupních vítězů
Všichni medailisté na stupních vítězů | Foto: Reuters

Vancouver - Sportovní dvojice Süe Šen, Čao Chung-po získala pro Čínu první zlatou medaili v krasobruslení v historii zimních olympiád.

Současnou dominanci asijské velmoci umocnili druzí Čching Pchang a Ťian Tchung, bronz putuje zásluhou Aliony Savchenkové a Robina Szolkowého do Německa.

Volné jízdy sportovních dvojic poznamenala ve Vancouveru nervozita a časté pády, kterých se však dokázaly první dva čínské páry vyvarovat. Větší ovace publika i bodové ohodnocení od rozhodčích sice sklidili Čching Pchang a Ťian Tchung, pětibodovou ztrátu po krátkém programu už ale nesmazali.

Těšit je vedle stříbra mohlo alespoň vylepšení světového rekordu ve volné jízdě (141,81 bodu). Historické maximum přepsal i vítězný manželský pár Süe Šen a Čao Chung-po, a to v krátkém programu i celkovým součtem 216,57 bodu.

Zklamání zažili Rusové Yuko Kavagutiová s Alexandrem Smirnovem, kteří po několika chybách a pádu přišli o třetí místo, které jim patřilo po krátkém programu. Rusko tak nezískalo cenný kov v disciplíně, v níž vyhrálo posledních dvanáct olympiád.

 

Právě se děje

Další zprávy