Razým už na Tour skončil. Jezdím blbě, přiznává

Martin Jůzek, maj
5. 1. 2010 14:00
Aleš Razým nejede do Itálie. Bude asi odpočívat
Aleš Razým
Aleš Razým | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Už jen pětice českých závodníků pokračuje v Tour de Ski. Dva běžci na lyžích po sprintu v Praze po dohodě s trenérem Miroslavem Petráskem končí své účinkování v etapovém závodě.

Do Itálie neodcestovali Dušan Kožíšek a Aleš Razým.

Jejich situace je ale zcela odlišná. Kožíšek, který je dvojnásobným medailistou ze dvou světových šampionátů v letech 2005 a 2007, postoupil na Strahově až do finále, kde vybojoval čtvrté místo.

Čtěte dále: Kožíšek sahal na Strahově po triumfu. Nakonec je čtvrtý

"Potvrdil jsem si, že mám formu," řekl novinářům spokojený závodník z Jilemnice. A dokonce se nebál mluvit o Vancouveru a možnostech českých sprinterů v boji o medaili. "Šance je velká," tvrdí.

Naopak Razým propadl. Od začátku sezony se trápí, jeho nejlepším výsledkem bylo osmatřicáté místo při prosincovém sprintu v Düsseldorfu. Někdejší juniorský mistr světa a šestý z MS v Liberci hledá formu.

"Jezdím blbě," přiznal po pražském sprintu, který dokončil na čtyřiašedesáté příčce.

Přitom Razým chtěl ladit formu na olympiádu, těšil se, že by mohl startovat ve Vancouveru. Teď však budou trenéři přemýšlet, zda mu dají vůbec šanci.

Čtěte více: Plácání na sněhu a protesty. Praha si uřízla ostudu

"V létě jsem trénoval dost, netuším, kde se stala chyba," poznamenal Razým, který teď bude s koučem řešit, jak z výsledkové krize ven. "Jsou dva způsoby - dál trénovat, nebo si odpočinout. Ještě nevím, který zvolíme," utrousil na závěr.

 

Právě se děje

Další zprávy