Skirkosař Kraus začal olympijskou sezonu pátým místem

ČTK, Red Spo
21. 12. 2009 13:03
Závod vyhrál Švýcar Michael Schmid
Tomáš Kraus.
Tomáš Kraus. | Foto: Reuters

Innichen - Skikrosař Tomáš Kraus začal olympijskou sezonu pátým místem. V italském středisku Innichen dnes skončily jeho naděje na stupně vítězů v semifinále, v malém finále pak čtyřnásobný vítěz seriálu SP nezaváhal.

Závod vyhrál Švýcar Michael Schmid, ženám kralovala Švédka Anna Holmlundová.

Pětatřicetiletý Kraus zvládl bez problémů první kolo a vypořádal se i s nepříjemnou kolizí ve čtvrtfinále. Český jezdec vedl a zezadu mu na patky lyží najel Američan Daron Rahlves, ale Kraus kontakt ustál a jízdu vyhrál.

V semifinále ale Kraus oproti svým zvyklostem špatně odstartoval, ocitl se za soupeři a do cíle dojel poslední.

V malém finále už opět Kraus předvedl dominantní jízdu, i když opět neměl ideální start, a bezpečně si dojel pro páté místo. Finále suverénně ovládl vítěz kvalifikace Schmid, který se radoval teprve z druhého vítězství v závodu Světového poháru v kariéře.

Druhý závod mají skikrosaři na programu v úterý.

První závod SP v akrobatickém lyžování ve skikrosu - Innichen (Itálie):

Muži: 1. Schmid (Švýc.), 2. Kuhn (Fr.), 3. Puckett (USA), 4. Grönevold (Nor.), 5. Kraus (ČR), 6. Eliasson (Švéd.), ...47. Šafář, 79. Kopřiva, 84. Takáč, Čermák (všichni ČR) nedokončil - nepostoupili z kvalifikace.

Ženy: 1. Holmlundová (Švéd.), 2. McIvorová (Kan.), 3. Davidová (Fr.), 4. Fjellvangová-Söllingová (Dán.), 5. Serainová, 6. Lüdiová (obě Švýc.), ...Procházková (ČR) diskvalifikována v kvalifikaci.

 

Právě se děje

Další zprávy