Sprint českým biatlonistkám sedl. Byl to nejlepší výkon

Sport Sport, Red Spo, ČTK
19. 12. 2009 12:02
Vítková skončila v Pokljuce dvaadvacátá
Světlana Slepcovová se raduje z vítězství v Pokljuce
Světlana Slepcovová se raduje z vítězství v Pokljuce | Foto: Reuters

Pokljuka - Sprinterský závod Světového poháru biatlonistek ve slovinské Pokljuce vyhrála v sobotu ruská reprezentantka Světlana Slepcovová.

Nejlepší z českých reprezentantek byla Veronika Vítková na 22. místě, bodovala také Zdeňka Vejnarová na 33. příčce.

Vítková doběhla do cíle se ztrátou dvou minut a 33 vteřin na vítězku. Vejnarová zaostala o necelé tři minuty. Obě biatlonistky se tak postaraly o nejlepší výsledky českých barev v dosavadním průběhu SP.

Zbývající reprezentantky Magda Rezlerová a Veronika Zvařičová skončily na 51., respektive na 101. místě.

Slepcovová se z triumfu v závodě SP radovala téměř na den přesně po roce. Naposledy vyhrála loni v prosinci v Hochfilzenu a celkem má na kontě pět vítězných závodů.

Na druhém místě doběhla další Ruska Anna Bogalijová-Titovecová, třetí byla Němka Magdalena Neunerová.

Ruský triumf i u mužů

Sprint Světového poháru biatlonistů v Pokljuce na 10 kilometrů vyhrál v sobotu odpoledne Rus Ivan Čerezov. Českým reprezentantům se ve Slovinsku nedařilo, že šestice na startu bodoval jen 31. Ondřej Moravec.

Devětadvacetiletý Čerezov dosáhl na čtvrtý triumf v kariéře díky bezchybné střelbě. O 11,1 sekundy porazil Rakušana Dominika Landertingera, jenž musel stejně jako třetí Thomas Frei ze Švýcarska absolvovat jeden trestný okruh.

Češi selhali v desetistupňovém mrazu ve střelbě. Kromě Moravce, jenž netrefil pouze jeden terč a ztratil 1:41,3 na Čerezova, museli všichni minimálně na tři trestná kola.

Alespoň do nedělní stíhačky postoupili 52. Jaroslav Soukup a 54. Michal Šlesingr, který ve čtvrtek zazářil čtvrtým místem v individuálním závodě.

Za hranicí nejlepších šedesáti skončili Roman Dostál (68.), Zdeněk Vítek (85.) a Tomáš Holubec (97.).

Závodů v Pokljuce, která v kalendáři nahradila slovenské Osrblie, se neúčastní špičkoví Norové Ole Einar Björndalen a Emil Hegle Svendsen, kteří dali přednost přípravě na ZOH ve Vancouveru.

 

Právě se děje

Další zprávy