Štěpánek s Volfem přivezli olympijské stříbro domů

Tomáš Adamec
16. 8. 2008 20:20
Volf se Štěpánkem se těší na volno
Stříbrní kanoisté z olympijských her v Pekingu Ondřej Štěpánek (vlevo s dcerou Julií) a Jaroslav Volf (vpravo) ukazují medaile po příletu na Letiště Praha.
Stříbrní kanoisté z olympijských her v Pekingu Ondřej Štěpánek (vlevo s dcerou Julií) a Jaroslav Volf (vpravo) ukazují medaile po příletu na Letiště Praha. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek přivezli v sobotu do své vlasti olympijské stříbro, které v pátek vybojovali na kanále Šun-i. Teď jim začíná dovolená.

Bronzoví medailisté z Atén si tentokrát vyjeli stříbro parádní čistou jízdou. Náročnější závod s časem však na ně podle jejich slov čekal až po finálovém boji.

"Po našem závodě, až když jsme si začali balit věci, pro nás začal ten pravej souboj s časem," prozradil Jaroslav Volf po příletu do Prahy.

Čtěte také:
Výborně! Volf se Štěpánkem přidali stříbrnou medaili
Hilgertová utopila medaili. Naděje zhatil eskymák

"Těch aktivit, co jsme museli stihnout tam bylo hodně. Ondra šel vlastně na doping, čekala nás tisková konference s novináři, sbalit lodě, sbalit věci, návštěva olympijského domu a do deseti hodin jsme museli být na letišti. Jsme rádi, že jsme to stihli," oddychl si parťák Ondřeje Štěpánka.

Ten si dával bedlivý pozor, aby cenný kov po cestě domů neztratil.

"Medaili jsem měl v kapse, aby mi ji nikdo nesebral," smál se.

S odstupem několika hodin české medailisty trochu mrzelo, že nedosáhli na první místo, které potřetí za sebou získali fenomenální slovenští bratři Hochschornerové.

"Letos jsme byli nejblíže," povzdychl si Štěpánek.

Tomu se během olympijského zápolení narodil syn Matouš, který měl trochu komplikovaný příchod na svět.

"Syn se mi narodil devátého srpna, takže já se na něj jedu poprvé podívat. Manželka mi sem za chvíli přijede," prozradil šťastný otec.

Šťastný olympijský medailista Ondřej Štěpánek s dcerou Julií v náručí.
Šťastný olympijský medailista Ondřej Štěpánek s dcerou Julií v náručí. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Zprávy o komplikacích manželky samozřejmě dostal i do Pekingu. Po dnech napětí se mu ale dostala radostná novinka.

"Pro mě bylo nejhorší, když jsem se dozvěděl, že je manželka znova v nemocnici. To bylo kolem šestého, sedmého srpna. Ale pak už se Matoušek narodil a bylo všechno v pořádku. Máme informace od manželčina gynekologa, že je všechno už pohlídaný," pochvaloval si.

"Doufal jsem že mu přivezu něco jiného než plyšovou hračku," dodal úspěšný reprezentant.

Nyní se oba slalomáři už těší na zaslouženou dovolenou, která však nebude mít nijak dlouhé trvání.

"Zamíříme teď každý do svých domovů. S trenérem jsme se domlouvali, že teď budeme mít týden, čtrnáct dní volno," prozradili stříbrní kanoisté.

 

Právě se děje

Další zprávy